Otthon

Emlékek díszesen

A "klipszes" képtartók sokféleképpen dekorálhatók, de legegyszerûbb megoldás, ha az üveglap alá díszes paszpartu kerül.






Kattints a képre!

Az üveg alatt a formára vágott képkeretek domború mintákkal mutatósak, de visszafogottak, a kivágott motívumok eltérő színű papírral kombinálva pedig sokkal karakteresebb képet mutatnak. A forma- és saroklyukasztók, mintás dekorollók vagy a domborító eszközök segítségével gyerekjáték lesz a munka.







Megvalósítható 280 forintból.












Kattints a képre a nagyításhoz!


Alapanyagok, kellékek:


– klipszes képkeret
– színes kartonok
– mintadomborító
– saroklyukasztó
– dekorolló, kalapács
– sniccer, vonalzó, ceruza, olló
– arany színesceruza








Sablon a Praktika
októberi számában.




Domborított mintákkal


A megadott sablon alapján vagy a képtartónk méretének megfelelően szabjuk ki kartonból a paszpartut, vagy vágjuk tetszés szerinti formára, mintázzuk a szélét dekorollóval.







Kattints a képre!
A domborítóval elszórtan vagy sűrűbben mintázzuk a kartont. A domborítót igyekezzünk egyenletes erővel nyomni a papírra. Próbáljuk ki egy darabka kartonon az eszközt, mert a a papír vastagságától is függ, hogy milyen erővel kell megnyomni. (Gyengébb női kezek használhatnak kalapácsot is a domborításhoz. A papírra nyomott eszköz szélét ezzel ütögessük körbe nagyon óvatosan.)








Kattints a képre!

A dombormintákat még látványosabbá tehetjük, ha aranyszínű ceruzával hangsúlyozzuk azokat. Ha kellő türelmünk van hozzá, kisollóval mintázhatjuk is a paszpartu szélét úgy, hogy a szélső domborított motívumok kontúrjait követve körbevágjuk a kartont. Saroklyukasztóval régi fényképeket idéző díszítést készíthetünk.



Ablakos motívumokkal

A kimetszett mintákhoz készítsünk tervet: egy sarokmintát rajzoljunk fel papírra és a karton mind a négy sarkába másoljuk át ceruzával. Kivághatjuk a motívumokat hegyes kisollóval, de egyszerűbb, ha sniccerrel dolgozunk, mert ezzel pontosabban metszhetjük ki a legapróbb darabokat is. Tegyünk vágólapot vagy több réteg újságpapírt a karton alá, nehogy összekarcoljuk az asztalt. A változatos mintázatú dekorollókkal és mintalyukasztóval még gyorsabban kialakíthatjuk a kívánt díszítést.


Alapanyagok, kellékek:

– saroklyukasztó, 779 Ft/db
– mintadomborító, 460 Ft/db
– képkeret, 205-605 Ft (Remo Hobby)
– Canson papír, 55 Ft/A4 (Panton, Gyöngy Papír)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top