nlc.hu
Otthon
Amikor a méret a lényeg

Amikor a méret a lényeg

"Mennyit nõtt ez a gyerek!?" - halljuk számtalanszor, és tényleg, mennyit is nõtt? Készítsünk a kicsinek is tetszõ magasságmérõt - ha van testvér, akkor kettõt -, és kezdõdhet is a verseny: ki nõtt többet az idén?







Kattints a képre!
Jelöljük meg dátummal a mérés idejét, így hónapról hónapra nyomon követhetjük a változást. A mérce elkészítésében maguk a gyerekek is részt vehetnek, nyugodtan rájuk bízhatjuk a festést.


Alapanyagok, kellékek:

– 1 ív háromrétegű mikrohullámú karton és 1-1 ív színes fotókarton
– akrilfestékek, ecset
– erősragasztó
– fekete alkoholos filctoll, ceruza, vonalzó, sniccer, olló, indigó








Kattints a képre!

Az elkészítés menete:


Másoljuk a mellékletben található sablont indigóval a színes kartonra, és vágjuk ki a formát. Az elefánt labdáját, külön kell kivágnunk, mert nem férnek rá egyben a kartonra. A kivágott színes figurát ragasszuk fel a mikrohullámú kartonra, és vágjuk pontosan körbe sniccerrel. A csíkokat, az elefántfület fessük a kiválasztott színekre. Száradás után fekete, alkoholos filccel húzzuk meg a kontúrokat, rajzoljuk meg a szemeket, a szájat, valamint a centiméteres beosztásokat. A kész mércét elhelyezhetjük ajtókeretben, vagy akár a ruhásszekrény oldalán is. Rögzítsük gyurmaragasztóval vagy kétoldalú ragasztóval, mert ezek nem hagynak maradandó nyomot.









Ráadás ötlet


Ha nincs otthon indigónk, tegyük a színes
fotókartont szőnyegre, és a ráhelyezett sablont a ceruza erőteljes nyomásával rajzoljuk át, így a kartonon a kontúrok benyomódnak.


Alapanyagok, kellékek:

– háromrétegű mikrohullámú karton, 170 Ft/70×100 cm-es ív;
– fotókarton, 130 Ft/70×100 cm-es ív (Panton, Gyöngy Papír Bt.)
– akrilfesték, 450 Ft/db (Figura Kézműbolt)
– mintás szalagok, 90 Ft-tól/m (B+Zs Stúdió)







Az elefánt sablonja megtalálható a novemberi Praktika magazinban.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top