nlc.hu
Otthon
Sosem hervadó virág

Sosem hervadó virág

Virágra vágyunk, de nem hervadó szépségûre? Percek alatt varázsolhatunk magunknak néhányat - van rá tippünk, hogyan!






Kattints a képre!
Talán van otthon kinőtt, megunt farmer félretéve. A kivizöld farmerdzseki például már nem divat, de kár lenne kidobni. Változtassuk át virággá, és kössünk rendhagyó csokrot! Pár perces munka a vidám virágfejek kiszabása, amelyek persze lehetnek más színűek is, és bármilyen otthon fellelhető kellékkel – fémgombokkal, ezüst zsinórral, flitterrel, esetleg csillámtollal – díszíthetők.



Alapanyagok, kellékek:

– használt farmernadrág, dzseki, szoknya, különböző színekben
– zsinórok, gombok, flitterek, szalagok
– hurkapálcák
– univerzális erősragasztó
– olló, tű, cérna









Kattints a képre!
Az elkészítés menete:


A ruhadarabot vágjuk szét a fő varrások mentén. A mellékletben található minta alapján szabjunk virágonként két-két virágfejet a színt színnel egymásra fektetett, két réteg anyagból, így lesznek egymás tükörképei. Ragasszunk össze kettőt hátoldalukkal úgy, hogy hurkapálcát illesztünk a rétegek közé. Ezekeket az alapokat sokféleképpen díszíthetjük tovább: eltérő színű anyagból szabott, kisebb virág-fejekkel, egy-egy díszesebb fémgombbal, amelyet a virág közepére varrhatunk. Virágközépnek egy csigavonalban feltekert zsinórdarabka is megteszi, amelyeket néhány öltéssel vagy egyszerűen ragasztva rögzíthetjük az anyagra. A virágokat kivarrhatjuk még flitterekkel, gyöngyökkel is, vagy mintázhatjuk tubusos csillámtollal. A szárra szintén dupla anyagból szabott és hurkapálca köré ragasztott levél kerüljön. Ezt a virágfejhez hasonlóan dekorálhatjuk, az erezetet imitálhatjuk például szalmagyöngyökkel.






A virágok sablonjai megtalálhatók a novemberi Praktika magazinban.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top