Otthon

A Bak otthona

A Föld uralta Bak jegy szülötte a praktikus dolgokat szereti, azokat az anyagokat, alapelveket, amelyek idõtlenek. Vonzódik a tradicionálishoz. Szereti a kemény munkát és a küzdést magát. Most megmutatjuk, milyen környezetben érzi magát a legjobban.





Jellemzők
• Előnyös tulajdonságok:
ambiciózus, szorgalmas, konzervatív, érzékeny, állhatatos, önfegyelmező, kötelességtudó, realista
• Kevésbé előnyös tulajdonságok:
pesszimista, számító, kicsinyes, boldogtalan, elfojtott, merev, szigorú, rideg

Analógiák
• Szimbólum: kecskebak
• Uralkodó bolygója: Szaturnusz
• A hét napjai közül: szombat
• Szerencsés színek: sötétbarna, sötétzöld, szürke és fekete
• Szerencseszám: nyolc
• Fémek: ólom
• Növények: amaránt, fekete mák, árvácska, bürök, borostyán, nadragulya
• Fák: rezgő nyár, szilfa, fenyő, birs, tiszafa, fűzfa
• Legjobb partner: Bika, Szűz és gyakran a Kos
• Legrosszabb partner: Mérleg 


A Bak a hagyományosakat és a kipróbált, bevált dekorációs formákat, a kopásálló anyagokat kedveli. Csupán néhány színt érez magáénak, előszeretettel választja a legegyszerűbb fekete-fehér kombinációját. A Bak otthonában már az első pillanatban érezhetjük a minőséget, érzékelhető az is, hogy a lakás tulajdonosa mennyire rajong a múltért.

Az előszoba padlózata kicsi, matt, fekete-fehér vagy gyémántmintára alakított kerámialapokból áll. A fal sötét, fakazettás, egészen derékmagasságig. A Bak legszívesebben díszes aranykeretben elhelyezett tükörben vizsgálja külsejét az utcára lépés előtt.


A nappaliban teret és helyet kaphat a tűz. Akár egy igazi kandalló, akár csak a tűz mint elem megjelenése. A tűz életben tartásához szép formájú kovácsoltvas holmikat is találhatunk a Bak nappalijában. A jegy kedvenc díványa egy Chesterfield. Ez lehet fekete vagy barna bőr, esetleg egy szépen korosodó vörös változat. A Bak nappalijához egyszínű, világos – például krémszínű – szőnyegpadló illik a legjobban, amelyet a fontosabb területeken kiváló minőségű perzsaszőnyegek takarnak.








                                                                                                 Fotó »

A Bak tudatosan foglalkozik a társadalomban betöltött helyével, így nem véletlen, hogy vonzódik a szokatlan világító tárgyakhoz, a robusztus csillárokhoz. Szívesen körülveszi magát sárgaréz és aranyszínű állólámpákkal, gyertyatartókkal, de a kétkarú, vászonernyős, falra szerelhető lámpák is tökéletesíthetik a képet.








Mivel a Bak nem foglalkozik túl sokat az étellel, de szeret vendégeket hívni, ezért fontos számára az étkező, és konyháját is ennek megfelelően alakítja. A konyha padlózata kőlapokból áll, ez meghatározza a konyha munkafelületeit is, a járólaphoz illő sötét tónusú csempe kerül a falra. Ehhez illik a konyhabútorok fa alapanyaga és színe is. A modern konyhafelszerelések egyáltalán nem illenek a Bak konyhájába. Viszont a lakás gazdája vonzódik az alumíniumhoz és a sárgarézhez, úgyhogy konyhájában jól mutat néhány pléhkaspó és sárgaréz habverő üst.







Művészet és díszítés
A Bak uralja a fazekasságot és a szobrászatot egyaránt, éppúgy, mint a követ és a fát. Így néhány régi porcelán, egypár fontos történelmi személyiség mellszobra vagy bármilyen hagyományos szobor – minél régebbi, annál jobb – kiváló helyet talál magának a lakásban.
A sárgaréz és aranyozott kiegészítők, tükrök, képkeretek mind jól illenek a Bak stílusához. Ez a jegy áll kapcsolatban a testrészekkel is, ezért jól látható helyre kitehetünk egy páratlan szőrmét vagy egy trófeaként a falra akasztott agancspárt. 









A klasszikus négyoszlopos ágy kiválóan illik a Bak hálószobájába, illik az ő hagyomány- és múltszeretetéhez, de kicsit talán hivalkodó lenne konzervatív ízléséhez. Az igazán jó választás egy hatásos mahagóniágy, amely a minőséget és a tömörséget testesíti meg. A fehér takarók, plédek, ágyterítők utalnak a hagyományos ágyneműre. A Bak hálószobájában helye van a díszes pipereasztalnak és a többfiókos komódnak is. A mintás anyaggal letakart, kör alakú éjjeliszekrény teszi teljessé a képet.
Nem véletlen, hogy a Bak fürdőszobájában az egyszerű fehér szín a domináns, ehhez kerülhet kiegészítő színként a fekete. A járólap lehet sakkmintás, a fal derékmagasságig fehér csempével kirakott. A képbe illik a fekete toalettülőke és a kontrasztos színű kád. Jól illik a Bak fürdőszobájába a régies formájú, esetleg sárgarézből készült csap.










Csillagjegyed meghatározza stílusodat, hatással van otthonod formálására is. De sokan nem elég magabiztosak, hogy érzéseiknek megfelelően formálják otthoni környezetüket, hogy a gyakorlatba is átültessék gondolataikat. Gyakran csak az újdonságtól tartanak, gyakran pedig lusták a változások végrehajtásához. Lehet, hogy a harmonikus otthonhoz nagyon kevés kell! Érdemes fellapoznod a Lakberendező asztrológia című könyvet!

• Paul Wade: Lakberendező asztrológia – Bioenergetic Kiadó, 2005

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top