Otthon

A Vízöntõ otthona

A Vízöntõ felfogása racionális és intellektuális. Hajlamos a dolgokat hûvösen, kis közönnyel szemlélni. Alapvetõen társasági lény, de függetlenségét és saját életterét nagyra becsüli. Lássuk, milyen legyen a jegy szülöttének otthona!





Analógiák

• Szimbólum: a vízhordó
• Uralkodó bolygója: Uránusz
• A hét napja: péntek
• Szerencsés színek: acélkék, türkiz és fekete
• Szerencseszám: négy
• Születési kövek: ametiszt és opál
• Fémek: urán, alumínium, esetleg a platina
• Növények: minden orchideafaj
• Fák: aranyeső, citrusfélék, a legtöbb gyümölcsfa
• Területek: Etiópia, Finnország, Irán, Oroszország, Svédország és Szíria 





A Vízöntő az a jegy, amely leginkább kötődik az ellentmondásokhoz. Nála a legkülönbözőbb tárgyak kerülnek közeli kapcsolatba egymással. Kedveli, ha a nagyon régi és a nagyon új egymás mellé kerülnek. Mindegy, hogy a Vízöntő városban vagy vidéken él, otthona nehezen megközelíthető. Lakása jól védett, kaputelefonnal, riasztóval, csengővel felszerelt. Rengeteg dolog figyelmezteti egy látogató érkezésére.

A Vízöntő – mivel a levegő elemhez tartozik – szereti a tágas, nyitott tereket, lakása általában egyterű. Kedveli a hatalmas, csupasz ablakokat, szép kilátással, fontos számára a természetes fény. A padló egyszerű, lakkozott deszkákból áll. 

Nappaliját kellemessé varázsolhatja, ha az egyik falat élénk, erős színűre festi, a többit pedig fehéren hagyja. A bútorzat ultramodern, érdekes ellentétben áll a környezet egyszerűségével. A szoba központja egy hatalmas bőr-króm dívány és a hozzá való minimalista króm-üveg dohányzóasztal.


A Vízöntő imádja a modern világítótesteket. Jól illenek lakókörnyezetébe a plafonba süllyesztett spotlámpák, amik a lakás minden helyiségében megtalálhatók.


A nyitott területű lakótérben a konyhát polcok vagy bútorszigetek választják el a nappalitól. A helyiség központja egy rozsdamentes acél tűzhely, a hozzá illő falvédővel és beépített páraelszívóval. A városi Vízöntő sokat étkezik házon kívül, így biztosan nem teszi tönkre a modern konyhai eszközeit és a berendezést. Ezzel lehetőség nyílik acél-, cink- vagy titáncsempék alkalmazására.






A Vízöntő hálószobája minimalista stílusú. Nagyon fontos számára a jó tárolási lehetőség, hogy könnyen eltüntesse a mindennapi élet rendetlenségét. Ebben egy, a padlótól a plafonig érő beépített szekrény lehet segítségére, természetesen tükröződő felületű ajtókkal.
Az ágy mindenképpen szokatlan formájú, lehet fából, ami egészen a földhöz lapul, vagy fémből állványzatlábakkal, de a kerek, megemelt fekhely is tökéletesen illik a szobához.  





Művészet és díszítés
Lehetőleg alkalmazzunk kevés dekorációs elemet a Vízöntő otthonában, hogy az összhatás rendezett maradjon. Egy nagyméretű, modern művészeti tárgy a lakás kiváló fókuszpontja lehet. Néhány szokatlan formájú dísztárgy vagy váza, illetve pár egyszerű kerámiatárgy is szép látványt nyújthat.  

A lakás gazdája minden modern és haladó dolgot kedvel, ami megmutatkozik szinte futurisztikus fürdőszobáján is. A Vízöntő mindig nagyon elfoglalt, így sokkal jobban szeret zuhanyozni, mint fürdeni. Zuhanyfülkéje – és néha még a mosdókagyló is – üvegből van. A falakat mozaikcsempék burkolják, süllyesztett spotlámpákkal.


A ház ura vagy úrnője érdeklődik az új ötletek, a modern technológiák és a számítógépek iránt. Élvezi, hogy az interneten keresztül az egész világgal kapcsolatban lehet, mégsem kell személyesen közel kerülnie beszélgetőpartnereihez. Az ideális Vízöntő-hobbiszoba mindenképpen olyan helyiség, melynek éke a komputer. A legújabb technikai szerkezetek tökéletes kiegészítői: egy modern, halvány fából készült íróasztal, egy állítható asztali lámpa és egy egyszerű szék.  











Csillagjegyed meghatározza stílusodat, hatással van otthonod formálására is. De sokan nem elég magabiztosak, hogy érzéseiknek megfelelően formálják otthoni környezetüket, hogy a gyakorlatba is átültessék gondolataikat. Gyakran csak az újdonságtól tartanak, gyakran pedig lusták a változások végrehajtásához. Lehet, hogy a harmonikus otthonhoz nagyon kevés kell! Érdemes fellapoznod a Lakberendező asztrológia című könyvet!

• Paul Wade: Lakberendező asztrológia – Bioenergetic Kiadó, 2005

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top