Otthon

Adjuk meg a testünknek, ami jár!

Adjuk meg − például a kényelmes, pihentetõ alvás lehetõségét! Gondoljunk csak a mondásra, amely szerint egy igazán jó nap egy nyugodt éjszakával kezdõdik.

Jó levegőjű szobában, lehetőleg zajoktól távol, bekuckózva egy kényelmes ágyba.








Egy matrac vásárlásakor 10-15 évre döntünk gerincünk egészségéről és nyugodt, pihentető éjszakáinkról
Milyen messzinek tűnik, amikor elődeink ágyukat még szalmazsákkal töltötték meg, pedig nagyanyáink, dédnagyanyáink még biztosan aludtak ilyen fekhelyeken. Aztán jött a heverők időszaka, ma pedig, ha valaki igazán kényelmes és egészséges fekhelyet szeretne, akkor matracot választ ágyába, remélhetőleg jó minőségűt. Sajnos, igen sokan − megszokásból vagy csak a régi beidegződések alapján − puha, süppedős matracokat választanak. Sokan pedig a régit használják, pedig testük formáját már lövészárok-szerű mélyedés őrzi az ágy közepén. Ennek pedig csak gyűrött ébredés lehet a vége!


A gerinccel foglalkozó orvosok már régen egyértelműen megállapították, hogy igen sok gerincbetegség oka a rossz minőségű, puha, „kifeküdt” matrac. Nem is hinnénk, hány tényező határozza meg az igazán egészséges és kényelmes fekhelyet.


Lássuk tehát, mire figyeljünk, ha minőségi matracot szeretnénk választani:

Az egyik legfontosabb szempont a megfelelő alátámasztás, hiszen testsúlyunk egyenetlen mértékben oszlik el fekvés közben. A Cardo minőségi matracai a test középső harmadánál erősebb alátámasztást biztosítanak, érezhetően keményebbek, mint pl. a vállak magasságában, ahol puhább alátámasztásra van szükség.

Egy másik fontos dolog a matrac rugózata. Ma már léteznek olyan, ún. zsákrugózattal ellátott fekhelyek, amelyek egymástól független rugókból állnak, ez biztosítja, hogy a sokat forgolódó társunk még kétszemélyes matracon se zavarjon bennünket éjszaka.
A Cardo matracait a gyártó ellátta antibakteriális védelemmel is, hiszen ez tartja távol a baktériumokat és poratkákat. Nem is gondolnánk, hány és hány millió apró „ágytárs” lakozik az elnyűtt, régi matracokban… Már csak ezért is érdemes cserélni!

Szintén fontos a matrac megfelelő szellőzése. Hinnénk-e, hogy egyetlen éjszaka alatt átlagosan kb. fél liter izzadtság keletkezik rajtunk, amelynek nagy részét a matrac szívja be?
Ennek ismeretében sokkal fontosabbá válik a szellőzés kérdése, amelyet a minőségi termékeknél speciális szellőzőrendszerekkel biztosítanak.

Sokat hallunk a kókuszrostról is: ez az anyag nedvesség- és légáteresztő képességű, ezért a legjobb minőségű matracokban már kókuszrost réteget is találunk.







Egy matrac vásárlásakor 10-15 évre döntünk gerincünk egészségéről és nyugodt, pihentető éjszakáinkról



És akkor még nem beszéltünk a legfontosabbról: a kényelemérzetről, a kényeztetésről. Mert a minőségi termékek gyártói erre is figyelnek! Ezért helyeznek el ún. latexréteget a matracokba, amely rugalmasságánál fogva gyors helyreállási képességgel rendelkezik, és már a matrac felületén segíti a testsúly egyenletes eloszlását.

Aki pedig télen meleg, nyáron hűvös fekhelyre vágyik, válassza az egyik oldal án gyapjú-, a másik oldalán a tisztaselyem borítású matracot.

Ezzel a kis összefoglalóval még korántsem merítettük ki a matracok típusait, hiszen puhaság, súlyeloszlatás, anyagválaszték tekintetében számos kombináció közül lehet választani. De ha valaki elérkezettnek látja az időt fekhelye lecserélésére, látogasson el bármelyik Cardo mintaboltba, vagy forgalmazó partnerhez, ahol a fenti egészségügyi és kényelmi szempontoknak tökéletesen megfelelő Bio Natura matracot vásárolhat.

Ha ezt február 28-ig megteszi, akkor egyszemélyes matrac vásárlása esetén egy, kétszemélyes matrachoz pedig két különleges latexpárnát kap ajándékba.






A boltok listája a www.cardo.hu  weboldalon olvasható.

Az akció meghosszabbításának jogát fenntartjuk.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top