Otthon

A Halak otthona

A Halak a harmadik víz jegy. Szülöttének mindig a saját lelke és érzelmei lesznek a legfontosabbak. Gyakran szerény és visszahúzódó. Senkit nem akar lenyûgözni, vagy a középpontba kerülni. Uralma alatt állnak a tengerek és óceánok vizei.

A Halak nagyra értékeli a magánéletet és a távolságtartást, ezért valószínűleg egy csendes mellékutcában vagy egy külvárosi területen lakik. Ha körülményei engednék, legszívesebben egy tengerparti házban élné le az életét.


A jegy szülöttének nappalija rendetlennek és kicsit kaotikusnak tűnhet, de a hangulata mindig meleg és hívogató. Fontos a jó hangszigetelés, a lehető legkevesebb zaj szűrődjön be, hiszen így találja meg a számára elengedhetetlen nyugalmat.







A Halak kedveli a nyílt tüzet, a kandallót, de jobban boldogul a modern fűtési megoldásokkal. Mivel fontos számára a magánélet, függönyeit általában behúzza. Ezek legyenek könnyű, lenge anyagok, ne zárják ki a napfényt. Az akvamarin, azúr, égkék és türkiz ideális színei lehetnek a nappalinak, jól illenek hozzájuk a fehér bútorok.











Analógiák

Szimbólum:
két hal
Uralkodó bolygója: Neptunusz
A hét napja: csütörtök és péntek
Szerencsés színek: tengerzöld, akvamarin, halványlila és mályva
Szerencseszám: hét, esetleg a három
Születési kövek: akvamarin, smaragd és korall
Fémek: platina, ón és cink
Növények: moha, tengeri alga, vízililiomok és más vízinövények
Fák: füge, fűz és a vízben vagy környékén élő fák
Területek: Egyiptom, Normandia, Észak-Afrika, Portugália, Szamoa és Skandinávia
Városok: Alexandria, Bournemouth, Cowes, Grimsby, Jeruzsálem, Sevilla és Varsó
Legjobb partner: Rák, Skorpió, Oroszlán és Vízöntő
Legrosszabb partner: Ikrek, Nyilas, Szűz 

A Halak a kicsi, kuckós konyhát kedveli, szereti, ha minden kéznél van. A szűk hely beépített bútorokat igényel, színük lehet fenyő vagy fáradt fehér. Kellemes, vakációt idéző hangulatot áraszt, ha a padló natúr fából van, és a konyhai polcok nyitottak. A helyiséghez vidám, kék-fehér kockás függöny illik. A csillogó és fényvisszaverő felületek nem illenek a jegy környezetébe.

A tökéletes Halak-hálószoba is egy tengerparti nyaralásra emlékeztet. A szizál- vagy afrikpadlózat jól harmonizál a falak fehérített, világos színeivel. A szőnyeg lehet kék, fehér vagy natúr, vászonszövött.
A háló központi darabja egy kovácsoltvas vagy egy natúr fenyőágy lehet. A bútorzat is egyszerű, egy ruhás- és fiókos szekrény, valamint egy öreg fából készült szék kiválóan illenek a jegy szülöttének egyéniségéhez. Az egyszínű, len- vagy pamutvászonból készült függönyök jól passzolnak a szoba pasztellszíneihez.


A fürdőszobában bontakozik ki legjobban a tenger és az óceán témája. A helyiség különlegessége lehet a különálló, kerekített kád és egy kerek, hajóablakra emlékeztető fürdőszobatükör. A falak és az ablakdeszkák is a kék valamelyik árnyalatában pompáznak. A fürdő tökéletes díszítőelemei: tengeri csillagok, kagylók és kövek. A kavicsok ajtógombként vagy függő lámpakapcsolóként is használhatók.







A Halak nagyon szereti a vizet. A legjobban azt élvezi, ha teljesen megmártózhat. Hobbiszoba helyett tehát ideális számára egy saját úszómedence. Kicsit olcsóbb megoldás egy jacuzzi vagy egy masszázskád. Mivel a Halak nem túl edzett, leginkább egy fűtött vagy fedett medence illik hozzá.







Jellemzők:
• Előnyös tulajdonságok:
együtt érző, törődő, adakozó, befogadó, idealista, okkult, élénk képzeletű, igénytelen

• Kevésbé előnyös tulajdonságok:
nem gyakorlatias, ködös, gyámoltalan, zavarodott, megbízhatatlan, légvárakat építő, szervezetlen, könnyen befolyásolható

Művészet és díszítés

A díszítés általában a Halak otthonában található vizes, tengeri témát hangsúlyozza. Az olyan tárgyak, mint a kaliforniai kagyló, gyöngyházkagyló, tengeri csillag és sün kitűnő dekorációs kiegészítők. Az egyszerű folyami kavicsok is nagyon jól mutatnak, különösen, ha csoportba gyűjtve érdekes és váratlan helyen vannak. Jó ötlet az óceánt ábrázoló festmények, fényképek alkalmazása.


A szizál egy szerves rostanyag, a belőle készült padlószőnyeg szép és erős. Eredetileg kötelet gyártottak belőle. Erős szálai ideális alapanyagai a szőnyegkészítésnek is. A szizál a Brazíliában és Kelet-Afrikában termesztett Agave Sisalana levelének rostjaiból készül.


Az afrik – vagy más néven tengerifű – a kínai rizsföldeken terem. Növekedési szakaszának egy bizonyos pontján tengervízzel árasztják el. A betakarítás és szárítás után erős fonallá fonják, amely alkalmas a szövésre. A tengerifű padlószőnyeg hátoldala természetes latex, mely növeli a tartósságot.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top