Otthon

Szédül a lány

Tizenöt éves siker a Katti Zoób divatház története, az elmúlt években húsz nagyszabású divatbemutatón mutatták be a kollekciókat. Tavaly szeptemberben, Londonban, nem a ruháké volt a fõszerep.







Kattints a képre!
Egy leánykori álom vált kézzel fogható valósággá, amikor a sikeres designer elkészítette első Home Design produkcióját, azaz bútorokat tervezett sajátosan egyéni formajegyeivel. Az álom egy mese, amely a csábításról szól. Fiatal lányt csábít az ördög, egy gyönyörű autóval furikáznak át a városon, majd hazaérnek a lakásba, udvarlás, csábítás, majd a történet egy nagy ágyban ér véget.

A bútorkollekció az art deco és az angol bútorstílus hangulatát hordozza, ugyanakkor letisztult formavilágával rendkívül elegáns és visszafogott. A tervező az igényes kézművességre helyezi a hangsúlyt, nemcsak a bútorok formái, hanem díszítő intarziái önmagukban is egy-egy kis remekmű. A motívumokon megjelenik az ördög a csábító, és az angyal az ártatlanság jelképeként.






A hófehér kanapétól vezet a csábító éjszaka története, a finom elegáns asztal és a két trónus-szerű széken át, a köntösök, a terítők szikrázó tört fehér fényében. A mesebeli világ utolsó helyszíne a hatalmas, fekete takaróval borított ágy, a sötét párnákon a sajátos Katti Zoób embléma vörösben, és a takarón egy nagy égő, tüzes rózsa rajzolata. Egyszerre hátborzongató és hihetetlenül buja, azt adja, amit a címe ígér: Játék a kastélyban.





A kollekciót először az Átrium Lakástrend kiállításon a Műcsarnokban láthatja a haza közönség. Itt egy gyönyörű, vadonatúj Porsche Cabriolet is kapcsolódik a történethez. Zób Kati azt mondja, az autó az előszobája a történetnek, a csábítás egy szédítő, őrült és egyszerre gyönyörű autózással kezdődik. Csoda, hogy szédül a lány?

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top