Otthon

A Kos otthona

A Kos a tûz jegy szülötte – dinamikus, energikus, kezdeményezõ. Néha makacs, és szeret elsõ lenni. Sokszor olyan helyzetekbe is fejest ugrik, amiket mások messzire elkerülnek. Nehezen viseli a szabályokat, és kedveli a nagy mozgásteret. Lássuk, milyen az otthona!

Előszoba és nappali


A Kos előszobája elhanyagolt terület. Annyira elfoglalt, hogy nincs ideje gondolkodni a megfelelő kialakításon. A bejárati ajtó legyen masszív, hogy kibírja a szélvész módon közlekedő házigazdát. Színe legyen élénkvörös, ez jól illik a ház tulajdonosának személyiségéhez. Tovább hangsúlyozza a lendületet a rézből készült kopogtató, kilincs és levelesláda.

 

Mivel a Kos rendszerint félbehagyja feladatait, otthonában hamar elhatalmasodik a káosz. Nagyon fontos tehát, hogy kellő időt és energiát fordítson a rendrakásra, takarításra.

Nappalijában a tiszta, szögletes vonalak uralkodjanak. A vörös és a fehér szín okos alkalmazása megnövelheti a teret. Mivel a Kos tűz jegy, előnyös, ha lakásában valódi lángok is helyet kapnak. A célnak tökéletesen megfelel egy kovácsoltvas kandalló vagy egy modern, fatüzelésű kályha is. A padló legyen könnyen tisztítható. Legmegfelelőbb a laminált, a linóleum vagy a parketta. A világítás lehet modern, süllyesztett.







A vörös és a fehér szín okos alkalmazása megnövelheti a teret


Konyha

 

A tökéletes Kos-konyha tiszta és modern. Ez a lakás legritkábban látogatott helyisége. Tele van időt és energiát megtakarító háztartási gépekkel. Jobb dolga is akad a jegy szülöttének, mint a mosogatás.
Jól mutat a konyhájában a matt rozsdamentes acél, a túlzott csillogás kerülendő. A fűszerek fontosak a Kos életében, így jó kiegészítők lehetnek a gondosan kiválasztott fűszertartók is. A polcok is legyenek fémből vagy üvegből. A reggelizőpulthoz a legjobban krómszékek illenek.








A tökéletes Kos-konyha tiszta és modern

A hálószoba


Mivel a Kos szoros kapcsolatban áll a háztetővel és a kéményekkel, jó, ha hálószobáját az emeleten rendezi be. Ha erre nincs mód, fekhelye magasan a föld fölött legyen. Jó megoldás lehet a galériás ágy létrával, de mások az ágy alapjának megemelésére esküsznek. A rend és a rendszeresség megőrzése érdekében nagyon fontos, hogy jókora szekrény legyen a szobában. Egy állófogas is jó szolgálatot tehet. Egy kis élénkvörös szín szenvedélyt kelthet, míg a sötétebb árnyalatok a nyugalom érzetét fokozzák.



A fürdőszoba


A jegy szülötte nem tölt órákat a fürdőszobában, mert mindig siet valahova, rengeteg a dolga. Célszerűsége miatt a zuhanyt kedveli, borotvája és fogkeféje is elektromos. A fürdőszoba csempézett fal- és padlófelülete könnyen tisztítható. Jól mutathatnak a nagy, fehér felületek, amiket foltokban törnek meg a Kos kedvenc színei. Egy faragott fa vagy kovácsoltvas dísztárgy fókuszpontja lehet a helyiségnek.








Célszerűsége miatt a zuhanyt kedveli…

Hobbiszoba


A legtöbb Kos vonzódik a szerszámokhoz és a gépekhez. Hobbiszobája távol helyezkedjen el a lakás többi részétől, hogy teljesen a kedvtelésének szentelhesse magát. A Kos férfi számára tökéletes megoldás lehet egy kerti fészer. Tipikus női szabadidős tevékenység valamelyik művészeti ág gyakorlása, így a Kos hölgyek számára ideális egy kis szoba, ahol dolguk végeztével nem kell azonnal kitakarítani.







Legyen egy hobbiszobánk is…











Cikkünk Paul Wade: Lakberendező asztrológia (Bioenergetic Kiadó, 2005) című könyvéből közölt részletet.

Csillagjegyed meghatározza stílusodat, hatással van otthonod formálására is. De sokan nem elég magabiztosak, hogy érzéseiknek megfelelően formálják otthoni környezetüket, hogy a gyakorlatba is átültessék gondolataikat. Gyakran csak az újdonságtól tartanak, gyakran pedig lusták a változások végrehajtásához. Lehet, hogy a harmonikus otthonhoz nagyon kevés kell!

Érdemes fellapoznod a Lakberendező asztrológia című könyvet!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top