Otthon

A Bika otthona

A Bika a föld elemhez tartozik, szilárd, stabil személyiség. Rajong a hagyományos és az osztályon felüli dolgokért, érdekli az építészet, a lakberendezés. Esztétikai érzéke igen fejlett. A kényelem elsõdleges szempont nála, otthona nyugalmat, békét sugároz.

A bejárat kialakítása

A Bika bejárati ajtaja – ezzel is növelvén a biztonságérzetet – szilárd, tömör tölgyfából vagy valamilyen kemény trópusi fából készült. Színe természetes, fontos, hogy megőrizze eredeti jellegét. Annak ellenére, hogy a ház tulajdonosa védi otthonának bejáratát, vendégeket mindig szívesen fogad.







Fehér és krémszín dominál ebben kényeztető atmoszférában

Nappali

A jegy szülöttének nappalija a lazítás és a relaxáció területe. Szobájának éke egy hatalmas, telepárnázott dívány, amelyen kényelmesen elnyújtózhat. Szereti a régi bútorokat, semmit sem dobna ki. Patinás anyagok segítségével sokszor újítja fel az antik darabokat. A padlószőnyeg vastag és puha, minél bolyhosabb, annál jobban illik a Bikához. Nappalijába szabad lángú tűz illik.








A Bika konyhájában a hagyományos formák dominálnak
Konyha


A Bika az étkezés területén vagy rettenetesen konzervatív, vagy ínyenc. Egy biztos, imád enni, ezért a konyha fontos része az otthonának. A jegy szülötte uralja a fákat, a konyhabútora is színes fából készült. A padló kő, kerámia vagy mozaiklap lehet. A helyiség minden tárgya magában rejti az állandóságot, a hagyományos értékeket.



Hálószoba

A Bikát a szerelem híres bolygója, a Vénusz uralja. A hálószobán ez meg is látszik: a lakás tulajdonosa nagy hangsúlyt helyez a fizikai kényelemre és az érzéki örömökre. A helyiséget egy óriási, puha ágy uralja, amit a legfinomabb anyagú ágytakaró borít. A szőnyeg itt is puha és vastag. A Bika-háló tökéletes színe a lila és a rózsaszín, illetve ezek minden árnyalata. A Bika nő hálószobája mindig nagyon nőies és romantikus, míg a Bika férfi az egyszerűbb, praktikusabb dolgokat kedveli.







A Bika nő a nagyon nőies stílust szereti

Fürdőszoba

A Bika nem szereti a zuhanyt, mindig hosszú fürdőket vesz. Fürdőszobájában a hatalmas, szokatlan formájú kád a legfontosabb darab. A padlót itt is szőnyeg borítja, de alternatív megoldás lehet a parafa padló is. Alapvető kellék a fűthető törülközőtartó, és egy jókora polc a kozmetikai szerek számára.







A Bika a padlószőnyeges fürdőt részesíti előnyben, de a fűtött kövezetet is elfogadja

Hobbiszoba

A jegy ételekhez és ínyencségekhez való viszonya miatt ideális, ha hobbiszobája egy régimódi éléskamrára emlékeztet. A kamra sötét, ablaktalan, kőpadlós helyiség. A Bika szereti a különleges sajtokat, sonkákat, borokat. Egy ilyen helyiségben pedig minden különleges élelmiszer jól tárolható.










Cikkünk Paul Wade: Lakberendező asztrológia (Bioenergetic Kiadó, 2005) című könyvéből közölt részletet.

Csillagjegyed meghatározza stílusodat, hatással van otthonod formálására is. De sokan nem elég magabiztosak, hogy érzéseiknek megfelelően formálják otthoni környezetüket, hogy a gyakorlatba is átültessék gondolataikat. Gyakran csak az újdonságtól tartanak, gyakran pedig lusták a változások végrehajtásához. Lehet, hogy a harmonikus otthonhoz nagyon kevés kell!

Érdemes fellapoznod a Lakberendező asztrológia című könyvet!

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top