Otthon

A Rák otthona

A Rák jegy szülötteit kívül erõs páncél védelmezi, de kedves, törõdõ lélek lakozik bennük. Néha szeszélyesek, az egyik pillanatban még komorak, a következõben kedves, kellemes emberekké változnak. A Rákok életének legfontosabb értéke a meleg, óvó otthon.

Az állatövi jegyek közül a Rák áll a legszorosabb kapcsolatban a házassággal, a családdal. Itt minden rokon és barát otthon érezheti magát. A jegy szülöttei nem a rendszeretetükről híresek, ráadásul gyűlölnek bármit is kidobni. A káoszt és rendezetlenséget azonban kitűnően ellensúlyozza a házigazda melegszívűsége.

A Rákok nem szeretik az utcára nyíló, feltűnő bejáratot. Vendégeiket, barátaikat mindig a hátsó ajtón fogadják, ami kedvenc helyiségükbe, a konyhába nyílik. Ezt a rejtett bejáratot sokszor egy pompás kiskerten keresztül közelíthetjük meg.


Nappali

A Rákoknak való nappali inkább kényelmes, mint praktikus. A helyiségben az öreg, kissé elhasznált bútorok és a régiségek mutatnak a legjobban. Családi fényképek és egy hatalmas könyvespolc még otthonosabbá varázsolhatják a szobát.







Meleg, gondoskodó és meglehetősen hagyományos atmoszféra illik legjobban a Rákhoz






Egy hagyományos vidéki konyha tökéletesen megfelel a Rák számára. A családtagok ennél a hatalmas fa ebédlőasztalnál találkoznak egymással


Konyha

A Rák jegyűek legkedveltebb helye a konyha, számukra ez a lakás központja. Legjobban a tipikus vidéki hangulatot keltő bútorokat kedvelik. Egy hatalmas étkezőasztal jó szolgálatot tehet. A Rák-konyhába jól illenek a hagyományos, üvegfalú szekrények is, amikben az összes edény elfér.

A helyiség elmaradhatatlan kellékei a kerámia- és terrakottatálak és egy hagyományos konyhai mérleg, néhány nyitott polc pedig megnöveli a pakolási felületet. A bútorokhoz terrakotta vagy kő járólapok illenek, egy csokor frissen vágott virág pedig vidámságot költöztet a konyhába.






Jellemzők
Előnyös:
Védő, tápláló, szülői, kedves, szimpatikus, kitartó, takarékos, eszes
Kevésbé előnyös:
Túlérzékeny, túlzottan érzelmes, haragtartó, gyáva, érzékeny, ingerült, kedvetlen, mogorva


Analógiák
Szimbólum:
a rák
Uralkodó bolygója: a Hold
A hét napja: hétfő
Szerencsés színek: fehér, ezüst, füstszürke, ezüstkék és zöld
Szerencseszám: kettő és hét
Születési kövek: holdkő, gyöngy
Fémek: ezüst
Növények: minden fehér virág – fehér rózsa, akantuszfű, folyondár, liliomok és vízililiomok
Fák: juhar és más nedvdús fák
Területek: Hollandia, Új-Zéland, Paraguay, Skócia és USA
Városok: Amszterdam, Manchester, Milánó, New York, Stockholm, Tokió, Velence és New York
Legjobb partnerek: Halak, Skorpió és valószínűleg a Bak
Legrosszabb partnerek: Kos, Mérleg és valószínűleg a Bak



Hálószoba

A jegy szülöttei különösen vonzódnak a hatalmas, kényelmes ágyakhoz és párnákhoz. Hálószobájuk éke egy nagy kovácsoltvas vagy fa ágykeret lehet. Mivel a Rákok az egyszerűség hívei, a háló se legyen túl díszes.







Ez a hálószoba biztonságot és védelmet sugároz

Az ágynemű legyen klasszikus fehér, az ágytakaró pedig hímzett. Fiókok és szekrények segítségével elegendő tárolóhely alakítható ki, ami a jegy gyűjtögetőszenvedélye miatt nagyon fontos.

Fürdőszoba







A fürdőszoba jó lehetőség a víz jegyének hangsúlyozására. A praktikus célokat is szolgáló, fehér színű falak és porcelánok jól kiemelik a tengerparton talált uszadék fát és száraz szivacsokat
A Rákok szeretik a fényt és a világos színeket. Fürdőszobája legyen fehér, egy kis narancssárgával és kékkel kombinálva. A polcok és bútorok legyenek natúr fából, melyek növelik a melegségérzetet a fürdőben. A jegy szülötte jobban szeret fürdeni, mint zuhanyozni, ezért egy régimódi, öntöttvas kád illik a legjobban a fürdőszobájába.


Hobbiszoba

A Rákok életében fontos szerepet tölt be a család. Számukra a legideálisabb hobbiszoba a gyermekeik szobája. Szívesen alakítgatják csemetéik, unokáik életkora és igényei szerint. Ez a szoba is – mint a lakás többi része – nagyon otthonos. A bútorok és a padló legyenek natúr fából, nádból vagy rattanból, a szövött juta- vagy kókuszháncs szőnyeg pedig remekül kiemeli a szoba meleg, természetes színeit.


Művészetek és díszítés

A Rák vonzódik a régiségekhez, így pár öreg bútor tökéletes kiegészítője lehet lakásának. Szívesen teszi ki családjának, közeli barátainak fényképeit, de szívesen dekorál tálakkal és vázákkal is.







A Rák szereti a gyerekeket, így a gyerekszoba tökéletes hobbihelyiség lehet számára











Cikkünk Paul Wade: Lakberendező asztrológia (Bioenergetic Kiadó, 2005) című könyvéből közölt részletet.

Csillagjegyed meghatározza stílusodat, hatással van otthonod formálására is. De sokan nem elég magabiztosak, hogy érzéseiknek megfelelően formálják otthoni környezetüket, hogy a gyakorlatba is átültessék gondolataikat. Gyakran csak az újdonságtól tartanak, gyakran pedig lusták a változások végrehajtásához. Lehet, hogy a harmonikus otthonhoz nagyon kevés kell!

Érdemes fellapoznod a Lakberendező asztrológia című könyvet!

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top