nlc.hu
Otthon
Pajzán természet

Pajzán természet

A Holland Virágiroda õszi virágkompozíciói a csábítás játékát játsszák velünk.

Személyre szabott csábítás

Vannak olyan anyagok, amelyek kinézetre mindig nedvesnek tűnnek, mintha éppen az imént mártották volna vízbe őket. Ugyanakkor az ellentétpárok is különlegesek, gondoljunk csak olyan klasszikusokra, mint a kemény–puha, vagy a sima–tövises. A virágcsokor így bátor, néha egyenesen rosszalkodó, a fényképek pedig sokatmondók, étvágygerjesztők. A „Pajzán természet” világa olyan kifejezéseket jelenít meg, mint az érzéki, a csábító, az ízlés és az aroma, vagy éppen a luxus, az erő és az izgalom.

A belső térben mindez a rózsaszín és a bíbor keveredését jelenti feketével és csokoládébarnával. Ellenpontozó színei többek között a sárga, a zöld és az arany. Az alapanyagok is éppen ilyen ellentétesek: gumit, bőrt és latexet éppúgy találhatunk, mint bársonyt és ragyogó felületeket. A formák természetesek és vonzóak, de vannak köztük szögletesek és szúrósak is, kifejezők vagy szimbolikusak. Ebben az inspirációban sokféle mintát láthatunk, de egyik sem emelkedik a többi fölé.






• Virágok •


Flamingóvirág: SOKATMONDÓ TÜNDÖKLÉS
A flamingóvirág szokatlan, szuggesztív vonalaival tűnik ki. Legfeltűnőbb sajátosságával, a buzogányvirággal változattól függően számos különböző formában találkozhatunk. Ez az érzéki virág bármilyen összeállításban magára tudja vonni a figyelmet, és immár visszavonhatatlanul hozzákapcsolódik egy kis „rosszalkodás”.











 


 


 


 


 


 


 





 



Dendrobium: A CSÁBÍTÁS ISTENNŐJE


A Dendrobiumot gyakran használják asztalok díszítésére. A leginkább szemet gyönyörködtető önmagában, legfeljebb egyetlen szál zöld levéllel. Ha ránézünk, nőiessége egyértelmű: a szirmok alakja kifejezetten feminin. Éppen emiatt érzi magát annyira otthonosan ez a virág izgalmas csokrokba kötve. A „Madame de Pompadour” variáns a legnépszerűbb – és milyen találó név ez, amely a nőiesség mellett a budoár bensőséges hangulatát is felidézi.

Rózsa: A SZERELEM VIRÁGA
Számtalan, enyhén hajlított szirma finoman egymást támogatja, nem véletlen hát, hogy a rózsa a szerelem legfőbb jelképe. Érzékisége tagadhatatlan, különösen piros és rózsaszín árnyalatokban. Ráadásként a virág puhán kerekded alakja és tövises szára szépen ellenpontozza egymást.








Dendrobium







Iringó

 


 


 


 


 


 


 


 


 




Dália: TÜNDÖKLÉS ÉS POMPA

A hagyományosan őszi dáliák széles színválasztékban kaphatók, fehértől egészen a sötét bíborig, sőt, kétszínű változatok is vannak. Így nem csoda, hogy ez a telt, finoman ívelt virág a pompa és a tündöklés jelképe lett. Két barackszínű dália olyan, mint egy elragadó női dekoltázs.


Iringó: TUDATOS ELLENPONTOZÁS
Az iringót egyes helyeken tengeri magyalnak is hívják. Díszítő értéke egyaránt köszönhető a virág vonzó kék színének és tüskéinek. Ahogy ez a virág ellenpontozza a rózsa, és a dália kerekded formáit, vagy a kakastaréj bársonyosságát, az az érzékeinknek olyan, mint egy kellemes frissítő.


Kakastaréj: A LEGFINOMABB NYÁRI VIRÁG
A kakastaréj igazi trópusi virág, amely számtalan színben nyílik: a ragyogó bíbortól kezdve, az élénkvörösön át egészen a krémszínig. De bármilyen is a színe, a virág mindig ugyanazokat a kacér formákat és ugyanazt a bársonyos puhaságot nyújtja. A kakastaréj elképesztően finom formával hódít, amely remek ellentéte keményebb társainak, például az iringónak vagy a flamingóvirágnak.






• Csokrok •


E csokrok és összeállítások a skála szinte valamennyi színéből válogatnak. A rozsdaszín árnyalatai különösen sokat tesznek a csábító hatásért. Valójában azonban a felhasznált anyagok közötti kontraszt szinte még fontosabb, mint a színek. Az edények és vázák maguk is ellenpontozzák a virágokat, és itt különösen feltűnő a formák sokasága.

A különböző stílusokban – modern, hangulatteremtő és klasszikus – más-más hatást érhetünk el: például a modern belső a sokféle, különleges kiegészítőjével már-már rideg, míg a hangulatteremtő stílus sokkal csábítóbb, puha vonalakkal, luxust árasztó anyagokkal, a barna és a vörös számtalan árnyalatával. A klasszikus belső tér pedig leginkább valami párizsi éjszakai lokálra hajaz: elegáns, mégis izgalmas, fényes, gazdagon díszített bútorokkal, rengeteg hajlattal és csokoládészínnel.






Modern csokrok 



• Mintha a flamingóvirág önmagában nem lenne elég izgalmas, ebben az összeállításban töviseket kaptak a szárak. Ezek a vörösre lakkozott tövisek rendkívül hatásosak. Az összkép tehát igen erős, mégis érzéki.

• Fekete-fehér, a hangsúlyos vörössel. Bársonyos, kerekded formák, tövisekkel. Lehet valami ennél kontrasztosabb? A vérvörös ebben az összeállításban a legnagyobb kísértést jelképezi. A flamingóvirágok agavé levelekkel kerültek össze, de egy ilyen összeállításban az anyósnyelv is jól mutat.














 


 


 


 


 


 


 


 









Hangulatteremtő csokrok 



• Micsoda fényűző dáliacsokor! A szárakat filodendron levele borítja, az összeállítás részben rejtve marad, így még bensőségesebb hangulatot áraszt. Egy ilyen csokor az asztalon, néhány érett gyümölcs társaságában igazi lakoma a szemnek!

• Csokoládéba mártott levelek alkotják e fenséges illatú virágtorta alapját. Nem kell mást tenni, mint csokoládé-fondübe mártani a leveleket. Dália és Dendrobium mellett kakastaréj, flamingóvirág és krizantém található ebben az összeállításban. Az eredmény olyan kompozíció, melyből csak úgy dől a fényűzés érzése.







Csokiba mártva






Dáliacsokor



 


 


 


 


 




 


 


 







Klasszikus csokrok


• Ezek a rózsák éppen úgy néznek ki, mintha csak arra várnának, hogy valaki felszedje őket. Vagy éppen ellenkezőleg, most tette le őket egy vendég? Vonzerejüket még növeli, hogy igen elegáns, pasztell árnyalatokban játszó, selymes anyagokba csomagolták őket, amely kiemeli finom ívüket.

• Csokoládépuding dáliával: szívfájdító páros, ami éppen csak egy egész kicsit rosszalkodó. A Dendrobium és a rózsa teljessé teszi az összképet. Milyen mesés díszítés! Csokoládépudingot így még nem szolgáltak fel – még azt is el hisszük neki, hogy ehető. És valóban az is marad, ha természetes körülmények között termesztett dáliát választunk.













 


 


 


 


 


 


 


 


 


Fotók és szöveg: Holland Virágiroda

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top