Otthon

Az Oroszlán otthona

Az Oroszlán mindenbõl a legjobbat szereti. Vonzzák a kastélyok, várak, a lenyûgözõ báltermek. Otthonát igyekszik a saját palotájává varázsolni, de egy szerényebb, kényelmesebb lakásban is jól érezheti magát.

Az Oroszlán az élethez való lelkes hozzáállás megtestesítője. Kreatív, szeret szórakozni és aktívan pihenni. Fontos számára a család, otthonában gyakran nyüzsögnek gyerekek és házi kedvencek.

Az Oroszlán házának bejáratán biztosan van valami feltűnő, ami magára vonja a látogatók figyelmét. A jegy szülötte kedveli az impozáns márványlépcsőket, -oszlopokat, a nehéz mahagóniajtókat, a hatalmas sárgaréz kopogtatókat. Ha ilyesmire nincs lehetőség, arra törekszik, hogy otthona valahogy kitűnjön a többi közül: itt látható a legdíszesebb ajtócsengő és a legnagyobb névtábla.







Az aranyszínű kandalló és az állatmintás szófa egyértelműen utal az Oroszlán jellemére


Az Oroszlán legszívesebben egy palotában élne. Márványpadlóról, szobrokról, szökőkutakról, díszes csillárokról álmodik. Ezt átlagos környezetben nehéz megvalósítani, így arra törekszik, hogy minőségi tárgyakkal vegye körbe magát, rendezze be otthonát.







Az Oroszlán szeret szórakoztatni. Egy vendég megérkezésekor eszébe se jut eltűnni
Nappali


Nappalijában használhat merész, élénk színeket. Vöröset, sárgát, narancssárgát, aranyat, az Oroszlánhoz bármelyik jól illik. A szoba ablakai legyenek nagyok, hiszen a jegy különleges kapcsolatban áll a napfénnyel. A nappali legfontosabb kellékei a kényelmes díványok és karosszékek.

A jegy számára ideális padlózatot könnyű tisztítani. Jó megoldás lehet a modern gumipadló, ami a szivárvány minden színében kapható. Az Oroszlánhoz illenek a különleges padlószőnyegek és a terrakottacsempe is. A luxusra vágyó Oroszlán pedig dombornyomásos, fekete bőrpadlóban gondolkozzon.


Konyha

A jegy szülöttének konyhája modern és nagyon praktikus. Tele van a legújabb és legismertebb háztartási gépekkel, amik segítik munkáját. Az Oroszlánt sokkal fontosabb dolgok foglalkoztatják, mint a mosogatás vagy a törölgetés. A konyhájában sok a rozsdamentes acél. A padlózat visszafogott, könnyen tisztítható. A helyiség éke egy feltűnő bortartó lehet, tele drága, nemes italokkal.







Az Oroszlán mindig a legpazarabb környezetre törekszik
Hálószoba

A hálószobában nyilvánul meg a legjobban az Oroszlán fényűzése. A szoba központi darabja a hatalmas, díszes keretű, baldachinos franciaágy. Egy bolyhos, puha szőnyeg alapvető fontosságú a helyiségben.


Fürdő

A fürdőszoba legyen meleg és hívogató, hiszen az Oroszlán nem szereti a hideget. Az élénk színű mozaikcsempék vidámságot varázsolnak a helyiségbe, és jól kiemelik az egyszínű fürdőszobai berendezést is. A franciazsaluk jól védik a privát szférát, mégis beengedik a napfényt.

Legyen a helyiségben sok tükör, hiszen az igazi Oroszlán sokat ad a külsejére. A falakba és a mennyezetbe süllyesztett spotlámpák passzolnak a legjobban a helyiségbe.








A fürdőszoba a naplemente sárga, narancs- és fekete színeit kombinálja
Hobbiszoba


A jegy háztartásának legideálisabb „hobbiszobája” egy szolárium. Az Oroszlán imádja a napot, és erre télen is szüksége van. Amennyiben a lehetőségei engedik, biztosan találunk a házában egy szaunát és egy medencét is.



Jellemzők:

Előnyös: nagylelkű, nemes szívű, lovagias, kreatív, átfogó, őszinte, drámai
Kevésbé előnyös: nagyképű, sznob, öntelt, elkényeztetett, robbanékony, modoros, feltűnősködő

Analógiák:

Szimbólum: az oroszlán
Uralkodó bolygója: a Nap
A hét napja: vasárnap
Szerencsés színek: a napfény színei, sárga, arany, narancs
Szerencseszám: egy
Születési kövek: gyémánt és borostyán
Fémek: arany






Művészet és díszítés
Az Oroszlán szereti a művészeteket. Néhány kiemelt helyre tett kép – lehetőleg antik, aranyozott keretben – feltűnő fókuszpontja lehet lakásának. A jegy szereti, ha az ízlését jellemző műtárgyak jól látható helyen vannak. A tükrök az Oroszlán-lakás ideális díszítőelemei, a napmotívum pedig izgalmas dekorációs téma lehet.
Növények: napraforgó, körömvirág, vérehulló fecskefű, ciklámen, rozmaring és minden nagy virágú kúszónövény
Fák: minden citrusféle, különösen a narancs, babér, olajfa, és minden pálmaféle
Területek: Franciaország, Olaszország, Macedónia, Madagaszkár, Románia, Szicília és Zanzibár
Városok: Bath, Bristol, Bombay, Chicago, Los Angeles, Madrid, Philadelphia és Róma
Legjobb partner: Kos, Nyilas és bizonyos esetekben a Halak
Legrosszabb partner: Bika, Skorpió és gyakran a Vízöntő











Cikkünk Paul Wade: Lakberendező asztrológia (Bioenergetic Kiadó, 2005) című könyvéből közölt részletet.

Csillagjegyed meghatározza stílusodat, hatással van otthonod formálására is. De sokan nem elég magabiztosak, hogy érzéseiknek megfelelően formálják otthoni környezetüket, hogy a gyakorlatba is átültessék gondolataikat. Gyakran csak az újdonságtól tartanak, gyakran pedig lusták a változások végrehajtásához. Lehet, hogy a harmonikus otthonhoz nagyon kevés kell!

Érdemes fellapoznod a Lakberendező asztrológia című könyvet!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top