Otthon

A Szûz otthona

A Szûz az állatöv legrendszeretõbb jegye. Mindig a tökéletességre törekszik, a tisztaság pedig elõkelõ helyet foglal el értékrendjében. Kedveli a nagy tereket, a világosságot, a halvány, semleges színeket. A jegy otthona egyszerû, mégsem hideg.

A Szűz lakásában nagy hangsúlyt kapnak a természetes anyagok, színek és szövetek. Kedveli a modern, levegős, rendezett tereket. Környezete díszítésmentes és letisztult. Lakásának legfőbb jellemzője a tér okos kihasználása, zseniális tárolási megoldásokkal fűszerezve.








A Szűz nem szereti a nyilvánosságot. A festett üveg megőrzi a magánéletet, és gyönyörű látványt nyújt







A Szűz számára fontos a tisztálkodás. A fürdőt a funkcionalitás és a könnyű karbantarthatóság jellemzi


 


 


 


 


 


 


 


 


 






A jegy otthonának minden része visszafogott. Bejárati ajtaja egyszínű, semleges árnyalatú. Sok ablak található rajta, hogy minél több fény jusson a lakásba. A bejárati ajtó környéke a Szűz rendszeretetének köszönhetően mindig tiszta. Az előszobában kalaptartó, esernyőtartó és fogasok sora gondoskodik a rendről.








A Szűz az egyenes és egyszerű stílust kedveli, így az általa választott környezet is díszítésmentes és célratörő
Nappali

Az ideális Szűz-nappali tiszta, szolidan bútorozott, kombinálja a modern és a hagyományos stílust. A dekorációs szőnyegekkel kombinált egyszínű fapadló a legmegfelelőbb a helyiségbe. A jegy lakószobájába jól illenek a vessző- vagy rattanbútorok, de egy egyszerű vonalvezetésű, világos díványra is szükség lehet. Elmaradhatatlan kelléke a szobának egy ablak melletti, lehetőleg kertre néző ebédlőasztal.


Konyha

A Szűz számára fontos az egészséges étrend. Ennek megfelelően lakásának egyik legfontosabb pontja a konyha. Jól illik ide a fehér szín és a rozsdamentes acél. A padló lehet lakkozott bükk vagy nyír. A bútorzat legyen egyszerű, a lényeg, hogy a kényelmet szolgálja. Kerámiaedényekben zöldellő fűszernövények, egy zöldségeskosár vagy egy kávédaráló tökéletes kiegészítői a helyiségnek.








A Szűz törődik a legtöbbet az egészség kérdésével, így fontos számára a higiénikus, rendezett konyhai környezet


Hálószoba

A jegy szülöttének hálószobája is meglehetősen puritán. A Szűz tökéletesen megelégszik egy alacsony ágykerettel vagy egy földre helyezett futonmatraccal. A padlózat itt is természetes, továbbvihető a nappaliban alkalmazott anyag. Loft lakás, padlás vagy hasonló helyek esetében jól mutat a csupasz téglafal is. Függönyök helyett római spalettát vagy zsákvászonból készült sötétítőket tehetünk fel.







A céltalanságot és rendezetlenséget kerülő Szűz hálószobája nem illik mindenkihez


Fürdőszoba

A fürdőszobán is jól felismerhető a Szűz természethez és élővilághoz való vonzódása. A jelszó itt is az egyszerűség. Világos színek dominálnak, a plafonba és falba süllyesztett halogénlámpák pedig természetes megvilágítást kölcsönöznek. A berendezési tárgyak dizájnja sokszor a régmúlt formavilágából táplálkozik. Néhány természetből vett tárgy – egy csokor faág vagy egy halom kavics – biztosan jól mutatna a fürdőszobában.









Egy üvegház tökéletes hobbiszobának bizonyul

Hobbiszoba



A pihenni vágyó Szűz számára egy nagy ablakos, kertre néző szoba az ideális hobbiszoba. Itt úgy részesülhet a természet szépségeiből, hogy nem zavarják az időjárás viszontagságai. A Szűz szívesen kertészkedik, így fontos számára egy olyan hely, ahol a különlegesebb növényeit gondozhatja és az új palántákat felnevelheti. A nád-, rattan- vagy vesszőbútorok ebbe a helyiségbe is tökéletesen passzolnak.


Szövetek és tapéta

A Szűz ízlésének az egyszerű és természetes anyagok felelnek meg leginkább. A szellős kékek és a fényes fehérek segítik a hűs, levegős téma megtartását. A natúr anyagok, mint a zsákvászon, kender vagy juta, szintén jól mutatnak otthonában. Az ablakok elé a fátyol vagy a muszlin a legmegfelelőbb. Jó takarást biztosítanak, mégis megfelelő mennyiségű fényt engednek a lakásba. 


Jellemzők:


Előnyös: elemző, mértékletes, segítőkész, lelkiismeretes, alapos, gondos, rendszerető


Kevésbé előnyös: túlelemző, kritikus, kötekedő, szőrszálhasogató, feszült, nehézkes, gátlásos, észrevehetetlen


Analógiák:


Szimbólum: a Szűz
Uralkodó bolygója: Merkúr
A hét napja: szerda
Szerencsés színek: szürke, őzbarna, szürkésbarna, halványsárgák, kékek, zöldek és a barna további árnyalatai
Szerencseszám: öt
Születési kövek: szardonix
Fémek: higany
Növények: nárciszok, minden kis, színes virágú növény, különösen a kék és sárga színű virágok
Fák: minden diófaféle
Területek: Brazília, Kréta, Görögország, Svájc, Törökország, Uruguay és Nyugat-India
Városok: Athén, Boston, Korinthosz, Lyon, Párizs, Zoulouse, valamint minden fürdőváros és egészségközpont
Legjobb partner: Bak és Bika
Legrosszabb partner: Ikrek, Halak és Nyilas 









Cikkünk Paul Wade: Lakberendező asztrológia (Bioenergetic Kiadó, 2005) című könyvéből közölt részletet.

Csillagjegyed meghatározza stílusodat, hatással van otthonod formálására is. De sokan nem elég magabiztosak, hogy érzéseiknek megfelelően formálják otthoni környezetüket, hogy a gyakorlatba is átültessék gondolataikat. Gyakran csak az újdonságtól tartanak, gyakran pedig lusták a változások végrehajtásához. Lehet, hogy a harmonikus otthonhoz nagyon kevés kell!

Érdemes fellapoznod a Lakberendező asztrológia című könyvet!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top