Otthon

A Mérleg otthona

A Mérleg az állatöv híres béketeremtõje. Kiegyensúlyozott, jó diplomáciai érzékkel rendelkezõ személyiség, sokat törõdik kapcsolataival. Veleszületett vágy él benne, hogy otthonát széppé tegye, de az átgondolatlan díszítgetések könnyen zûrzavart okoznak otthonában.

A Mérleg hajlamos a határozatlanságra. Döntésképtelensége sok esetben több stílus barátságtalan egyvelegévé változtatja lakását. Ha azonban a kezdetektől egy stílusra koncentrál, otthona az összes jegy közül a legtökéletesebb lehet.

A jegy szülötte különleges kapcsolatban áll a Távol-Kelettel, amit már a bejárati ajtó díszítése is elárul: távol-keleti motívumok, szélcsengők, érdekes szobrok, kavicsok, kövek várják a látogatót. Az udvart törpe tűlevelűek, cserepes bonszaiok és japán juharfák népesítik be.







A jegy szülöttei nagyra értékelik az esztétikumot. Határozatlan egyéniségek lévén nagy segítségükre vannak a keleti téma szigorú szabályai


Nappali

Az ideális Mérleg-nappaliban a falak egyszerűek, fehérre vagy törtfehérre festettek. Ha színesebbet szeretnénk, használhatjuk a rózsaszín, a zöld vagy a kék árnyalatait is. A helyiség padlózata természetes anyagból legyen, a legmegfelelőbb a fa, a kókuszháncs, a kender, a juta vagy a szizál.

A szobába fekete kőrisből vagy wenge-ből készült alacsony bútorok illenek. A székek is legyenek sötétek, megfelelnek az acélból vagy fekete bőrből készült változatok is. Egy négyzet alakú, fehér dívány pár sötét párnával elegendő kényelmet biztosít a Mérleg számára.






Konyha

A nappaliban elkezdett színtéma a konyhában is folytatódhat, a sötét és világos kontrasztja itt is izgalmasan használható. A padlózat lehet fa vagy bambusz laminált. A munkafelületekhez használjunk palát, gránitot vagy ezek szintetikus megfelelőit. Az egymással kontrasztban álló fekete és fehér porcelánok, csempék és kiegészítők tovább tökéletesíthetik a helyiséget.


Hálószoba

A Mérleg hálószobája legyen nagyon egyszerű. Egy futonágy vagy egy alacsony, ágyvég nélküli matrac jól illik a keleti hangulathoz. A jegyhez nem illenek a párnázott, színes bútorok, így pár vesszőfont szék tökéletesen kielégíti igényeit.

A rattanbútorok mindennél jobban passzolnak ebbe a helyiségbe. Szizálból készült kosarak segíthetnek a rend megtartásában, de mindenképpen szükség van pár jól megválasztott szekrényre is. A padló legyen fából, az ablakok előtti sötétítők pedig nádból.







Néhány stratégiai fontosságú tárgy használata félreérthetetlen távol-keleti hangulatot teremt a fürdőben






A futonágy és a természetes háncs padlózat a hálószoba területére is kiterjeszti a távol-keleti mintát




 


 


 


 


 


 


 


 









Fürdőszoba

A keletiesség a fürdőszobára is jellemző, központja lehet egy nagy, padlóba süllyesztett vagy egy egyszerű, de lépcsőkkel körülvett kád. A padló itt is lehet fa, bambusz laminált padló vagy pala. A bútorok készüljenek sötét fából vagy bambuszból, egyszerű fehér kerámiából vagy műgránitból. A rendetlenség eltakarására alkalmazhatunk papír vagy bambusz térelválasztókat.

A Mérleg nagyon szereti a ruhákat. Nélkülözhetetlenek számára a ruhásszekrények, a kozmetikumok és a pipereasztalok. A jegy számára a legideálisabb hobbiszoba a gardrób, egy szoba nagyságú szekrény, ahol mindene elfér. Itt szabadon válogathat ruhái között, és szanaszét hagyhatja dolgait anélkül, hogy a lakásban rendetlenség lenne.








Művészet és díszítés 
A Mérlegnél a kevesebb többet jelent. A kínai kalligráfia kitűnően felhasználható bekeretezett képként vagy falidekorációként, de jól illenek otthonába az orchideát, lótuszt vagy bambuszt mintázó virágmotívumok is. Nagy hatással bírnak az ellentétes színű kerámiák is. Egyre vigyázzunk: soha ne zsúfoljuk össze a díszítőelemeket!
Jellemzők:

• Előnyös: diplomatikus, társasági, kifinomult, harmonikus, elbűvölő, művelt, barátságos, könnyed

• Kevésbé előnyös: döntésképtelen, becsapható, könnyelmű, változékony, gyenge, kétarcú, túlzottan megalkuvó, vitatkozó

Analógiák:

• Szimbólum: az egy- és kétkarú mérleg
• Uralkodó bolygója: Vénusz
• A hét napja: péntek
• Szerencsés színek: rózsaszín, a kék legtöbb árnyalata, a halvány- és világoszöld
• Szerencseszám: hat
• Születési kövek: jáde, zafír, türkiz, kvarc és fehér márvány
• Fémek: vörösréz
• Növények: hortenziák, nagy rózsák, ibolyák és minden kék virág
• Fák: kőris, szűzbokor, nyárfa és szőlő
• Területek: Argentína, Ausztria, Burma, Kanada, Kína, Japán, Szibéria és Tibet
• Városok: Antwerpen, Koppenhága, Frankfurt, Johannesburg, Lisszabon, Nottingham és Bécs
• Legjobb partner: Kos, Vízöntő és Ikrek
• Legrosszabb partner: Rák és Bak









Cikkünk Paul Wade: Lakberendező asztrológia (Bioenergetic Kiadó, 2005) című könyvéből közölt részletet.

Csillagjegyed meghatározza stílusodat, hatással van otthonod formálására is. De sokan nem elég magabiztosak, hogy érzéseiknek megfelelően formálják otthoni környezetüket, hogy a gyakorlatba is átültessék gondolataikat. Gyakran csak az újdonságtól tartanak, gyakran pedig lusták a változások végrehajtásához. Lehet, hogy a harmonikus otthonhoz nagyon kevés kell!

Érdemes fellapoznod a Lakberendező asztrológia című könyvet!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top