nlc.hu
Otthon
A 6 legtrendibb virág

A 6 legtrendibb virág

A formák, melyek a 2007-es viráginspirációba illeszkednek, elõkelõek, magasztosak, ugyanakkor erõt és eleganciát sugároznak. Megmutatjuk, mely virágokból készülnek idén a legszebb csokrok.

Amarillisz: boszorkányos szépség

Az amarillisz hagyományosan karácsony környékén tűnik fel. Elmúltak már azok az idők, amikor csak vörösben volt elérhető: manapság fehér, narancs-, lazac-, bíbor- és kétszínű variánsa is kapható.

A Hippeastrum – ahogyan az amarilliszt tudományosan nevezik – az őrjítő szépség jelképe. Hivalkodó szára és virágának erőteljes vonalai mintha győzelmi fanfárra emelkedő trombitákat idéznének.








Amarillisz


Boglárka: romantikusan kerekded

A boglárka romantikus kerek virágával Ázsiából származik. Nem kevesebb mint 400 változata ismert. Ezek legtöbbje fehér vagy sárga, de egyre több a rózsaszín, narancssárga, vörös és kétszínű változat is. Sőt, az egyik legújabb boglárkaféle majdnem teljesen fekete, a nevét is erről kapta: Black Jack. Kedvesen gömbölyded formája miatt a boglárka könnyen illeszthető bokrétába.








Boglárka


Szegfű: vágy és szenvedély

A szegfű számtalan színben és formában kapható. Csak példaképpen, létezik fehér, sárga, narancs-, barna, zöld és persze kétszínű szegfű is, a hagyományos rózsaszín, vörös és bíbor változatok mellett. Sokféle jelentése között megtaláljuk a szenvedélyt és a vágyat. Rojtozott alakja királyi, elegáns külsőt kölcsönöz a virágnak.








Szegfű


Pirosliliom: szépség levelek nélkül

A pirosliliomot, tudományos nevén a Nerine-t, levelei nélkül árulják, a hangsúly így még inkább a kifejezetten látványos virágra kerül, amely legtöbbünkben régi faldíszeket idéz fel. A virágok mintha egy puha érintést keresve tapogatóznának környezetükben. Ez az igencsak romantikus virág rózsaszínben a leghatásosabb – nem véletlenül ez a legkedveltebb árnyalat –, míg a fehérek kifejezetten törékenynek tűnnek. A pirosliliom remekül kiegészíti a kálát vagy a boglárkát.








Pirosliliom


Rózsa: szigorúan szimbolikus

Századokon át a rózsa egyet jelentett a szerelemmel, és csak úgy árad belőle a romantika. Ez az érzelmes virág Marie Antoinette életében is komoly szerepet játszott. A virág messziről is felismerhető formája és fenséges bája a mai napig népszerűvé teszi úgy a kertben, mint az otthonban. A kerekded forma és a számos réteget alkotó szirmok soha nem válnak unalmassá. Még egyetlen szál rózsa is olyan, mintha bármikor belefoghatna saját különleges történetébe.







Rózsa


Kála: méltóságteljes trombita

Afrika a kála őshazája, efelől semmi kétség. A növény a kontyvirágfélék családjába tartozik, és hagyományosan temetéseken tűnt fel, manapság azonban már esküvőkön sem ritka – sőt, egymagában, vázában is találkozhatunk vele. A feltűnő trombitaforma önmagában is elég látványos, nincs is szükség további díszítésre. Szára ráadásul igen rugalmas, így sokféleképpen fel lehet használni a virágot.







Kála

Fotó: Holland Virágiroda





Tipp: Még több meseszép virágban gyönyörködhetsz – nézd meg képgalériánkat! »

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top