nlc.hu
Otthon
Téli virágtrend

Téli virágtrend

Lenyûgözõ színkombinációk, elegancia, letisztultság, klasszikus stílus, geometriai formák és ellentétek. Megmutatjuk, milyen az idei tél virágcsokortrendje.





A Holland Virágiroda, mint minden évszakban, így 2007 telére is megalkotta az aktuális virágtrendet. A legújabb viráginspirációkhoz elsősorban a jelenlegi társadalmi folyamatokat vették alapul: napjainkban a modernizáció előrehaladása mellett megfigyelhető egyfajta vágyódás a klasszikus világ iránt. Ez inspirálja a virágtrendek mellett a legújabb ruhakollekciók, lakberendezési tárgyak, dizájnelemek tervezőit is.





Előkelő és dekoratív

A legújabb virág-összeállításokban elsősorban az egyszerű színek kerülnek előtérbe: a legfontosabb a vörössel, rózsaszínnel és bíborral kevert fehér. Kiemelésnél a szürkészöld és az ezüst kap szerepet. Ha zöld leveleket fehérre fújunk, az eredmény előkelő, elegáns lesz.

A téli inspirációba illő csokrok általában szimmetrikusak, és gyakran olyanok, mintha a szobrászművészet és a barokk parókák adták volna az ihletet. A vázák serleget formáznak, a virágcsokrokat pedig nyakékek díszítik.

A különböző stílusok – modern, hangulatteremtő és klasszikus – eltérő értelmezéseket kapnak. Például a modern stílusban a fodrok igen szigorúak, a zsinórok pedig új értelmet nyernek, miközben a klasszikus felfogásban a szövetek, szalagok és zsinórok teljes fényükben pompáznak. A hangulatteremtő összeállítások valahol félúton helyezkednek el: hagyományos formákat használnak egy leheletnyi 21. századi stílussal. A modern csokrok tele vannak geometriai formákkal és ellentétekkel, a hangulatteremtő bokréták bájos és vidám színkombinációkkal nyűgöznek le, a klasszikus stílushoz pedig a meleg színek bőséges használata passzol tökéletesen.

Tipp: a 6 legtrendibb virág »







Modern csokrok









Fehér amarillisz és kála







Boglárkacsokor

 


 


 


 


 


 


 


 







• Ha csupán a formát és az anyagot nézzük, ezek az alumíniumvázák már önmagukban is tele vannak ellentmondással: a hullámzó vonalak és a hideg, kemény fém együtt szokatlan hatást nyújtanak. A klasszikus, építészetből vett motívumok tükröződnek a lakberendezésben, bár kapnak azért egy kis modern felhangot is. A fehér amarillisz, a pirosliliom és a kála derültséget áraszt, és ettől az egész szoba hangulata egyedi lesz.


• Ez a modern váza leginkább egy serlegre emlékeztet – miközben a kokárda erőteljes kontrasztja kiemeli a győzelem érzését. A vázában egyébként egy csinos boglárkacsokor kapott helyet. Ki mondta, hogy a fehéret fehérrel keverve nem kaphatunk izgalmas és meglepő eredményt?







Hangulatteremtő csokrok












 


 


 


 


 


 


 


 



 



• Ebben a vidám, csíkos edényben a liliomok, pirosliliomok, rózsák, kálák és boglárkák színes csapata remekül mutat. Ellenállhatatlan a belőlük áradó melegség és vidámság.

• A gyönyörű, virág alakú edény közepén a rózsaszín amarillisz az úr. A csokrot minden irányból szegfű veszi körbe. Az összeállításnak külön hangsúlyt ad, hogy egy kedves, pasztellszínű, virágmintás ruhaanyagra helyezték. Harmonikus és elegáns asztali dísz, amely remek hangulatot teremt a tökéletes vacsorához.







Klasszikus csokrok







 





 


 


 


 


 


 


 


 



• Virágcukrászat, szalagokkal díszítve: jó étvágyat! Még egy valódi tortaállvány is van itt, tele virágokkal. A torta fő hozzávalói a pirosliliom, a rózsa és a szegfű, míg a szegélyezést feketére fújt borostyánlevelek és szalagok adják. Most akkor azok virágok vázákban vagy koktélok? Ha az asztal díszei ilyen ínycsiklandozók, vajon milyen lesz maga a vacsora?


• Az amarillisz, a szegfű, a rózsa és a kála vörös és rózsaszín árnyalatai, hóbortos formái szöges ellentétben állnak a csokrot tartó váza és szék szigorú vonalaival, sötét színeivel. A csokor szárait szalagok és masnik díszítik, láthatóan nagyon gondosan kidolgozva. Ezek a hangsúlyos színek és történelmi elemek a divatban is visszaköszönnek.





Tipp: Még több meseszép virágban gyönyörködhetsz – nézd meg képgalériánkat! »



Fotó: Holland Virágiroda

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top