Otthon

A Skorpió otthona

A Skorpió mély érzésû, erõs és nagyon zárkózott személyiség. Kiváló megfigyelõ, jól kiismeri az embereket. A legjobb barát és a legrosszabb ellenség, forró, mint a tûz és hideg, mint a jég. Otthona éppen olyan különleges, mint õ maga.

A látogatók csak nehezen találják meg a Skorpió otthonát. Fontos számára, hogy elkülönüljön, háza ennek megfelelően magas kerítés mögött vagy fákkal körbezárt autófelhajtó végén bújik meg.


Nappali

A jegy szülöttének nappalija a titkok és a misztika világa, erős hatást gyakorol rá Marokkó, Törökország és Egyiptom. Az ablakok előtt kézi hímzésű függönyök, a padlón berber és beduin szőnyegek, a falon képek helyett szövetek legyenek. A bútorok sötétbarna keményfából készüljenek. A szoba központja egy díszes heverő lehet, a hozzá illő dohányzóasztallal és szekrénykével. Tökéletes kiegészítője pár díszes párna, egy vízipipa és néhány bőrből készült puff.







Egy pazar észak-afrikai vagy közel-keleti stílus jól illik a Skorpió otthonába, ahol a céltudatosan csökkentett fényviszonyok titokzatos területeket keltenek életre


Padlózat

A padlózat egy témát követhet az egész lakásban. A vizes helyiségekben alkalmazhatunk terrakottacsempét, agyag térkövet vagy kézzel festett burkolatot. A lakás többi helyiségébe terítsünk vörös, vörösesbarna vagy barna szőnyegeket.




Konyha

A Skorpió nem fektet nagy hangsúlyt az étkezésre, szeret elvonultan étkezni. A konyha sohasem lesz otthonának középpontja, de stílusában követi a nappaliét. A bútorok itt is sötét fából legyenek. A helyiség fókuszpontja egy szép nagy asztal, a hozzá való székekkel. Lakályossá tehetjük a konyhát pár falra akasztott dísztárggyal. Jól illenek hozzá a lopótökök, kosarak vagy faragott faedények.








A Skorpió konyhájában sok érdekes, más kultúrához tartozó tárgyat látni







A hálószoba az érzéki örömök helye: ebben segítenek a színek, fények, illatok




 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 

Hálószoba

A Skorpió szülöttének hálószobája fényűző, itt kiteljesedik a luxus. Különösen fontos helyiség ez, hiszen a jegy kötődik a szenvedélyhez és a magányhoz is. Központi bútordarab a hatalmas ágy, vörösesbarna szatén- vagy selyemtakaróval. Díszíthetjük fényes szövetekből készült hengerpárnákkal is. Ideális hálószobabútor egy sötétre festett, faragott éjjeliszekrény és egy hatalmas faláda. Az afrikai stílusú lámpásokkal pedig sejtelmes hangulatot kölcsönözhetünk a helyiségnek.


Fürdőszoba

A fürdőszoba fontos helyiség a Skorpió számára, hiszen különös kapcsolatban áll a vízzel és a tisztálkodással. A jegy szülötte jobban szeret hosszasan fürdőzni, mint zuhanyozni, így fontos része a fürdőnek egy hatalmas, régies kád. Jól illenek ide a terrakotta- vagy absztrakt formákkal díszített, színes csempék is. Az ablakok elé spalettákat vagy egzotikus sötétítőket tegyünk, a megvilágítás legyen tompított.







Víz jegyként a Skorpió inkább fürdeni, mint zuhanyozni szeret


Jellemzők:

Előnyös: elmélyülő, elszánt, erőteljes, lojális, józan, intuitív, okos

Kevésbé előnyös: féltékeny, bosszúálló, bosszúszomjas, titkolózó, gyanakvó, könyörtelen, rosszmájú

Analógiák:

Szimbólum: a skorpió
Uralkodó bolygója: Plútó
A hét napja: kedd
Szerencsés színek: mélyvörös, vörösesbarna és barna
Szerencseszám: kilenc
Születési kövek: opál, rubin és vérkő
Fémek: vas és acél
Növények: erika, minden sötétvörös virág, különösképpen a muskátlik és rododendronok
Fák: galagonya, általában a bokros és tüskés fák
Területek: Bajorország, Korea, Marokkó, Norvégia, Queensland, Szíria
Városok: Baltimore, Cincinnati, Liverpool, Newcastle, New Orleans és Washington DC
Legjobb partner: Rák, Bika és Halak
Legrosszabb partner: Ikrek, Oroszlán és Vízöntő









Cikkünk Paul Wade: Lakberendező asztrológia (Bioenergetic Kiadó, 2005) című könyvéből közölt részletet.

Csillagjegyed meghatározza stílusodat, hatással van otthonod formálására is. De sokan nem elég magabiztosak, hogy érzéseiknek megfelelően formálják otthoni környezetüket, hogy a gyakorlatba is átültessék gondolataikat. Gyakran csak az újdonságtól tartanak, gyakran pedig lusták a változások végrehajtásához. Lehet, hogy a harmonikus otthonhoz nagyon kevés kell!

Érdemes fellapoznod a Lakberendező asztrológia című könyvet! 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top