Otthon

A Nyilas otthona

A Nyilas kitárulkozó, optimista, életvidám személyiség, mindig a legjobbat várja az élettõl. Szeret utazgatni, kirándulni, olvasni, sõt tanulni is. Kedveli a szabadságot, a nagy tereket, és különleges kapcsolat fûzi a vidéki életmódhoz.

A Nyilasnak térre van szüksége, hogy kedvére mozoghasson. Jobban illik hozzá egy vidéki kertes ház, mint egy városi lakás, bár élete bizonyos szakaszaiban itt is jól érzi magát. A lényeg, hogy otthona nagy és kaotikus legyen, nem érezné jól magát egy stilizált, minimalista lakásban.

A jegy otthonának bejárata nem túl rendezett. Az előszoba kissé rendetlen, ide kerül minden, amit a Nyilas kintről behurcol. Állandó elemek a derékmagasságban húzódó faburkolat, egy durva lábtörlő és egy fogas. Cipőit valamelyik sarokba gyűjti.

Nappali

A nappali központjában egy nagy nyitott kandalló áll, amely kellemes meleget varázsol a hidegebb napokon. Helyet kapnak előtte a kandallószerszámok, egy öreg, színes kosár és a fahasábok. A kandallópárkányon népművészeti fafaragások és ólomszobrok sorakoznak.

Tökéletes kényelmet biztosít egy hatalmas kanapé és a köré állított karosszékek. Mivel a Nyilas vonzódik az olvasáshoz, a szórakozásról a tévé helyett egy jól megtömött könyvespolc gondoskodik. A nappaliba kiválóan illik a keleti szőnyegekkel borított, csiszolt és lakkozott padlódeszka, de kókuszháncs vagy afrik is alkalmazható. Az ablakok legyenek egyszerűek, sötétítésre bármi alkalmas.

Konyha

A Nyilasnak sok barátja van, szereti a közös evés-ivást, így a konyha az otthona fontos részévé vált. A helyiség levegős, barátságos és mérsékelten rendetlen. Jól illenek ide a patinás fenyőbútorok és a középtónusú tölgybútorok. A padlózat legyen terrakotta, pala vagy kő. A fellógatott fazekak, serpenyők, edények tovább fokozzák a vidékies hangulatot.

Hálószoba

A Nyilas hálószobája nem csupán alvásra alkalmas helyiség. Kényelmes téli estéket tölt el itt egy pohár bor és egy jó könyv mellett. A fal és a függönyök az ősz színeiben pompáznak, a padló afrik vagy kókuszháncs. A helyiségbe legjobban egy öreg fenyő, tölgy vagy kovácsoltvas ágykeret illik, amit feldobhat egy tarka gyapjútakaró.

Fürdőszoba

A fürdőszoba kényelmes, barátságos, de rendezettnek ez a helyiség sem mondható. Világos és levegős, néhány szívós növénnyel. A kád, a toalett és a mosdókagyló is fehér, sárgaréz szerelvényekkel. A fürdő éke egy lábakon álló, hajlított szélű kád lehet.

A fürdőszobaszekrény fenyőből vagy tölgyből készült, a hozzájuk illő polcokon pedig a fürdőkellékek sorakoznak. A padlócsempe egyszerű, finom törtfehér, ami jól illik a helyiség természetességéhez. Szövetből készült fürdőszobaszőnyegek színesíthetik.

Hobbiszoba

A jegy szülötte érdeklődik az új dolgok, a tanulás, az olvasás és az új eszméket hirdető iskolák után. Ideális hobbiszobája ezért egy saját kis könyvtár. A helyiség falait a padlótól a plafonig könyvek borítják. A régiségektől kezdve a legújabb kiadásokig minden megtalálható. Ideális berendezési tárgy lehet néhány bőr karosszék és egy olvasóasztal. A padlózat legyen szőnyeg vagy kő.

Jellemzők:

Előnyös: vidám, optimista, toleráns, szabadságszerető, kalandvágyó, filozofikus, őszinte, jóindulatú

Kevésbé előnyös: érzéketlen, nemtörődöm, nyers, ügyetlen, meggondolatlan, kirívó, rendetlen, túlzásokba eső

Analógiák:

Szimbólum: a Nyilas (az ókori mitológiából származó kentaur alakja később került a képbe)
Uralkodó bolygója: Jupiter
A hét napja: csütörtök
Szerencsés színek: sötétkék, ibolya és lila
Születési kövek: topáz és ametiszt
Fémek: ón, ónötvözet és platina
Növények: aszparágusz, szegfűk, lórom, gyermekláncfű
Fák: kőris, nyír, hárs, eperfa, tölgy
Területek: Ausztrália, Chile, Magyarország, Szaúd-Arábia, Szingapúr, Dél-Afrika és Spanyolország
Városok: Budapest, Nápoly, Nottingham, Sheffield, Sunderland, Stuttgart és Toronto
Legjobb partner: Kos és Oroszlán
Legrosszabb partner: Szűz és Halak

Cikkünk Paul Wade: Lakberendező asztrológia (Bioenergetic Kiadó, 2005) című könyvéből közölt részletet.

Csillagjegyed meghatározza stílusodat, hatással van otthonod formálására is. De sokan nem elég magabiztosak, hogy érzéseiknek megfelelően formálják otthoni környezetüket, hogy a gyakorlatba is átültessék gondolataikat. Gyakran csak az újdonságtól tartanak, gyakran pedig lusták a változások végrehajtásához. Lehet, hogy a harmonikus otthonhoz nagyon kevés kell!

Érdemes fellapoznod a Lakberendező asztrológia című könyvet!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top