Otthon

Újabb nullás hitel az Erste Banktól

Csak kamatot kell fizetni az Erste Bank Hungary Nyrt. új hiteltermékénél, amely a svájcifrank-alapú, hat hónapos kamatperiódusú, szabad felhasználású és lakáscélú jelzáloghitelek széles körében igénybe vehető.

A „Csak kamat” névre keresztelt hitel fő jellemzője, hogy folyósítási jutalékot nem számít fel az Erste Bank. A termék kibocsátásával egyidejűleg kínált akció keretében pedig a bank most átvállalja az ingatlan-szakértői díjat, két tulajdoni lap lekérdezési díját, és bizonyos feltételek teljesülése esetén még kamatkedvezmény is igénybe vehető.

Sztanó Imre, az Erste Bank lakossági üzletágának vezetője elmondta: a „Csak kamat” termék a korábbi kedvezményes hiteleik továbbfejlesztett változata, amelynek célja, hogy svájcifrank-alapon, induló banki költségek nélkül a piacon elérhető legkedvezőbb havi törlesztésű hitelterméket tudják ügyfeleiknek biztosítani. Az új termékkel az ügyfelek jelentős megtakarítást érhetnek el a hagyományos jelzáloghitel-termékekkel szemben.

Például egy 8 millió forintos, 20 éves futamidejű szabad felhasználású jelzáloghitelnél a megtakarítás a járulékos költségek elhagyása miatt elérheti a 195 ezer forintot. Emellett a hitelek havi törlesztőrészlete is rendkívül kedvezően alakul: például egy 5 millió forintos svájcifrank-alapú, 6 hónapos kamatperiódusú, piaci kamatozású lakáshitel esetén, 20 éves futamidővel számolva, a havi törlesztés 37 254 forint lesz (THM: 6,85 százalék).

A lakossági üzletág vezetője hozzátette: az ügyfelek a „Csak kamat” termék mellé az első kamatperiódusban akciós kamatot is igénybe vehetnek abban az esetben, ha az Erste Banknál vezetett lakossági bankszámlájukra utaltatják a munkabérüket, és legalább két csoportos beszedési megbízást adnak a futamidő első három évében. Ez azonban nem feltétele a hitel igénylésének, csupán egy lehetőség a még kedvezőbb kamat révén további megtakarítás eléréséhez.

Lakáshiteleknél az akciós kamat mértéke az első kamatperiódusban évi 3,99 százalék (THM: 6,72 százalék), így a havi törlesztőrészlet még kedvezőbb lehet: egy 5 millió forintos svájcifrank-alapú, 6 hónapos kamatperiódusú, piaci kamatozású lakáshitel felvétele esetén, 20 éves futamidővel számolva, a havi törlesztés 31 509 forint lesz az első kamatperiódusban.

További kedvezmény, hogy a pozitívan elbírált lakáscélú, valamint a jövedelemalapú szabad felhasználású „Csak kamat” jelzáloghitel ügyletekhez kapcsolódóan az Erste Bank hitelkártyát is biztosít, amelynek első éves kártyadíját elengedi. A hitelkártyához kapcsolódó hitelkeret összege minimum 200 ezer forint.

 

 

// Kattintson a hirdetésre!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top