Otthon

Évi 30 ezerért teregethetünk

A szárítógép használata a legtöbb esetben felesleges, és évi 20-30 ezer forinttal rövidíti meg a családi költségvetést. Sőt, a vasalóval is lehet spórolni - lássuk, hogyan!
További ötletek a FigyelőNet Energiatippek rovatában »

Zöldhullám blog »

Szárítógéppel a ruha nem szárad meg „jobban”, mint a szabad levegőn, viszont sok energiát fogyasztunk el vele. Mielőtt megvásároljuk az egyre divatosabbá váló szárítógépet, illetve szárítóval kombinált mosógépet, érdemes elgondolkodni rajta, hogy valóban szükségünk van-e rá – tanácsolja az Energia Klub.

A döntésnél vegyük tekintetbe az energiafogyasztási szempontokat is! A szárító funkcióval kombinált mosóprogram ugyanis legalább háromszor annyi energiát használ el, mint egy hagyományos mosóprogram. Egy önálló szárítógép pedig körülbelül 2-3-szor annyi energiát fogyaszt, mint a mosógép. A mesterséges szárítás tehát még a leghatékonyabb géppel is évente 20-30 ezer forint többletkiadást jelent az áramszámlában.

 

A szárítógépből kivett, gyűrött ruha vasalása is több energiát igényel. A ruhák a szárítókötélen is tökéletesen megszáradnak, és ha szépen is teregetünk, még kevesebb vasalásra lesz szükségünk! Vasalásnál energiát takaríthatunk meg, ha előtte csoportosítjuk a ruhákat: először az alacsonyabb, majd a magasabb hőmérsékletet igénylő darabokat vasaljuk!

További pénztárcakímélő ötleteket találsz mosásról, vízhasználatról, világításról a FigyelőNet Energiatipp rovatában.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top