Otthon

Egészséges alvás, friss ébredés

Szinte hihetetlenül hangzik, hogy kb. 25 évet alszunk át az életünk folyamán. Ezt a kb.220.000 órát pedig nem mindegy, hogy milyen minőségben töltjük el. A alvás ugyanis hozzátartozik a jó egészséghez és helyreállítja mentális, fizikai egészségünket. Ezért a pihentető alváshoz válasszunk kényelmes fekhelyet, amely hosszútávon képes hozzájárulni testi-lelki egészségünk megőrzéséhez.

Milyen matracot válasszunk?

Elsősorban kényelmeset! A további kiválasztásnak van néhány kritériuma, amit viszont mindenképpen tartsunk szem előtt.

1. Legyen strapabíró

Mivel egy éjszaka alatt akár 40-60-szor is testhelyzetet váltunk így nem meglepő, hogy ez az egyik legfontosabb szempont. A jó matrac 8-10 év alatt is ugyanazt a komfortérzetet nyújtja alvás közben, mint az első napokban.

2. Alkalmazkodjon a klímához és a páratartalomhoz

A tökéletes matrac fenntartja a hőegyensúlyt, vezeti a nedvességet és biztosítja a légcserét, hogy a testmozgással kiáramló nedvesség elillanjon, anélkül hogy hőveszteséget okozna. Alváskor a test izzad, ezért közel fél liter folyadékot bocsát ki. Ennek a folyadéknak kisebb része elpárolog, de a kétharmadát a matrac szívja fel.
Egy dupla matrac élettartama alatt 1260 liter, azaz 30 fürdőkádnyi folyadéknak van kitéve.

 

3. Nyújtson megfelelő támasztékot!

Egészségügyi szempontból ez a legfontosabb kitétel. A megfelelő támaszték ugyanis megóv bennünket a krónikus hátfájástól vagy ízületi problémáktól. A test körvonalaihoz igazított matrac által az izmok elernyedjenek, és így lesz teljes a fizikai pihenés. Csak a „támasztóközponttal” rendelkező matraccal lehet biztosítani a test körvonalainak és a súlyeloszlásnak megfelelő támaszt. Ezzel is megtartva a gerinc S- görbületét.

Bár nem feltétel, de jó tudni, hogy a matrac minimális hossza 20 cm-rel legyen hosszabb, mint az ember személyes magassága.

Próbáld ki a Cardót!

A Cardo Energy matracok ugyanis minden kritériumnak megfelenek, sőt még annál többet is nyújtanak. A Cardo Energy matracok maximális szellőzési képeséggel rendelkeznek, ami a puha tapintású szövetbevonatból készült huzatnak köszönhető.

Nagyításhoz kattincs a képre!

Nagyításhoz kattints a képre!

Egészség Centere optimális helyzetben tartja a gerincet, mivel tökéletes alátámasztást nyújt a test középső részén. Ennek köszönhetően a gerinc-, ízületi,- és vállproblémákat is segít megelőzni.

7 kényelmi zónája pedig az egészséges alvás mellett a friss ébredést is garantálja. Az Energy System legfelső, ún. Pillow Top rétege ugyanis hét, eltérő keménységű komfortzónát tartalmaz: ezek a test természetes súlyeloszlását követve minden testtájnak tökéletesen kényelmes fekvést biztosítanak.

Az ötzónás pocket spring rugórendszer pedig pontosan felveszi a test alakját: a zsákrugók csak ott és olyan mértékben süllyednek, ahol és amekkora súly nehezedik rájuk.

A maximális kényelmet pedig az egyedülálló Viscojel rétegnek köszönhetjük, mely különleges hőérzékenységének köszönhetően tökéletesen idomul a test felépítéséhez és alakjához. Kiváló rehabilitációs és megelőző tulajdonsággal rendelkezik, sőt alkalmas izomfájdalmak és a csontrendszer szerkezeti változásából adódó fájdalmak enyhítésére, megszüntetésére.

 

 

 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top