Otthon

A szép álmokhoz vezető út…

Mindenki tisztában van azzal a ténnyel, hogy szervezetünknek szüksége van a rendszeres pihenésre. Ez rendben is van, de mit tegyünk, ha nem úgy telnek éjszakáink, ahogy azt a természet elvárná?!

Mindenki a saját bőrén tapasztalhatta már, hogy az átforgolódott éjszakák rányomja bélyegét az egész napunkra. Az még nem is lenne annyira kétségbeejtő, ha csak a napunk bánná, de sajnos, ez kihat az egészségünkre is.

Reggel kikászálódunk az ágyból – miután már 10-szer lenyomtuk a telefon ébresztőjét – és érezzük, hogy sem mentálisan, sem fizikailag nem vagyunk a toppon. Ilyenkor rendszerint lankad a figyelmünk, könnyen elfárad a szemünk és a memóriánkra sem mondhatjuk – jóindulattal sem -, hogy élénk lenne.

Mindezt az alváshiánynak, kényelmetlen matracunknak köszönhetjük, hiszen szervezetünk – a maga módján – megköveteli tőlünk a rendszeres, egészséges pihenést. A „szép álmok” eléréséhez elengedhetetlen a megfelelő környezeti feltételek megteremtése. Képtelenség lenne jól aludni egy hideg, világos szobában, horkoló hálótársunk mellett a „gerincfacsaró” matracunkon…. A feltételek többségét biztosíthatjuk magunknak, ha egy kevés figyelmet fordítunk a nyugodt alváshoz szükséges körülményekre és alvásigényünkre.

Mennyit aludjunk? Nehéz lenne általánosítani, mivel mindenki szervezete különböző. A túl sok alvás is éppoly káros lehet, mint a kialvatlanság, mert ettől is fáradtak és nyűgösek lehetünk. Van, akinek az 5-8 óra alvás is elég, hogy friss és energikus legyen, míg mások akár napi 9-10 órát is képesek aludni. A csecsemőknek és gyerekeknek ennél sokkal több pihenésre van szükségük, hogy szervezetük renden fejlődni tudjon. A kisebbek – kortól függően – akár napi 12-20 órát is durmolhatnak, viszont az idősebb korosztálynak – kora előrehaladtával – kevesebb az igénye, mint a fiataloknak. Mindenkinek az egyéni szükségletei kell figyelembe venni, de egy valami mégis közös bennünk, ez pedig a gerincünk felépítése.

Matracunknak alvás közben biztosítania kell gerincünk „S” alakú görbületének megtartását. Ha olyan felületet választunk, amely nem szolgálja gerincünk kényelmét, biztosak lehetünk benne, hogy másnap derékfájással ébredünk és még tartós vállfájásra is számíthatunk.

De akkor, milyen a jó matrac? A friss és üde ébredést könnyen elérhetjük, ha fekhelyünket jól választjuk meg. A túlzottan kemény matrac is egészségtelen, hiszen matracunk nyomni fogja ízületeinket, így „magas nyomású” területek keletkeznek vállunkban. A túlzottan puha matrac sem tűnik jó megoldásnak, mivel a derék alátámasztásáról nem gondoskodik, így az egész testsúlyunk a hát és a váll izomzatára nehezedik.

A Cardo Egészség Centerének köszönhetően mindegyik Cardo matrac tökéletes alátámasztást nyújt a test középső harmadán. Ezáltal optimális helyzetben tartja a gerincet alvás közben, így védi egészségünket. Az egészségre gyakorolt pozitív hatást az orvos szakértők is igazolják, hiszen a Cardo matracok minősített orvostechnikai eszköznek számítanak.

Nagyításhoz kattincs a képre!

Nagyításhoz kattints a képre!

A Cardóval most garantáltan varázslatosak az éjszakák! Az új Cardo Energy matrac Egészség Centere és 7 kényelmi zónája egészséges alvást és friss ébredést nyújt! A 7 kényelmi zóna az Egészség Centerrel, a csúcsminőségű zsákrugós rendszerrel és viscojellel együtt biztosítja a test minden részének tökéletes alátámasztását és a frissítően egészséges pihenést.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top