Otthon

Hipergyors segítség a takarításban – eldobható törlőkendők tesztje

Ugye te is kerültél már olyan helyzetbe, hogy hirtelen kellett "ráncba szedned" a lakást? Vagy csak nem volt kedved az egész macerához, ami a takarítással jár? Pont ilyen esetekre találták ki az egyszer használatos, eldobható törlőkendőket. Mi most ki is próbáltuk őket!

Mikor használjunk eldobható törlőkendőt?

• Ha S. O. S. segítség kell – például kiborult valami;
• ha vendégeket vársz, és gyorsan kell cselekedni;
• ha fáradt vagy, és nincs erőd a poros ronggyal vacakolni;
• ha nincs kedved pepecselni a vizes törlőkendőkkel, szivacsokkal és egyéb tisztítószerekkel.

2 in 1 megoldás minden bajra

Ha téged is a rosszullét kerülget, amikor felmosóvödröt kell ragadni, neked találták ki a minden felületen használható törlőkendőket. Nem kell hozzájuk se víz, se tisztítószerek, se rongy, se szivacs, mert a nedves törlőkendők mindezt egyszerre tudják. Praktikusak, tényleg szinte bárhol, bármikor bevetheted őket, gyorsan, hatékonyan varázsolják tisztává és friss illatúvá a lakásodat. Léteznek speciális, direkt egy-egy problémára kifejlesztett változatok is, amelyekkel még hatékonyabb eredményt érhetsz el az adott területen. Különösen jó szolgálatot tesznek a vizes helyiségekben (fürdőszobában, vécében) és a konyhában – segítségükkel egyszerűen tisztán tarthatod a kisebb konyhai gépeket, de tulajdonképpen a lakás bármely területén használhatod őket.

Tipp tisztaságmániásoknak: mindenképp dobj be egy csomaggal a bőröndbe, ha nyaralni mész, mert elképzelhető, hogy szükséged lesz rá az apartman vagy szálloda fürdőjében.

Általános törlőkendők

 

Denk mit nedves törlőkendő – Aloe Vera & Apfel

A dm márkázott terméke, az aloe verás és almás illatú kendő kétségkívül a mezőny legfinomabb illatú és legköltséghatékonyabb versenyzője, nem véletlenül lett pont ez a kedvencünk. Minden mosható felületen használhatod, pillanatok alatt eltünteti a munkapultra kiömlött kávét, letörölgetheted vele a könyvespolcokat, az elektromos készülékeket, villanykapcsolókat, a mosdókagylót, a szemeteskukát, egyszóval szinte minden port, piszkot eltüntet, és nagyon kellemes illatot hagy maga után.
Ára: 499 Ft/50 db (9 Ft/db)

 

Domestos higiénikus törlőkendő – lemon fresh

Szintén minden lemosható felületen használhatod, és bár citromillatú, mégsem a gyümölcs jut róla eszembe, hanem egyértelműen a tisztítószer és a fertőtlenítő szaga (ami jelen esetben jó pont, mert így könnyebben elhisszük, hogy fertőtlenít is, nem csak tisztít). Tökéletes a munkapult, mosdókagyló, csempe, telefonkészülék portalanítására, letörölheted vele a hűtőgépet vagy a mosógép oldalát is. Darabszámra ebben a csomagban található a legtöbb kendő, így intenzív használat mellett is sokáig kitart, ráadásul erős, masszív, nagy teherbírású.
Ára: 900 Ft/60 db (2×30)

 

Pronto Multi Surface általános felülettisztító és portalanítókendő

A kipróbált kendők közül ez volt a legvékonyabb, leggyengébb, de így is tűrhetően le tudtuk vele törölni a hűtőszekrény oldalán megtelepedett évszázados makacs porréteget. Használhatod még fém, fa, üveg és elektronikai készülékek felületén is, ha viszont plazmatévéd van, vagy LCD képernyőd, akkor nem ez a jó választás, és kezeletlen fafelületen se használd.
Ára: 859 Ft/25 db (34 Ft/db)

 

Speciális kendők

 

Alex bútortisztító kendő

A kifejezetten kezelt fafelületek ápolására kifejlesztett törlőkendő gyengéden tisztítja a lakkozott fabútorokat, az ablak- és ajtókereteket, a fából készült képkereteket. Nyersfán semmiképp ne kísérletezz vele, erre sajnos nem alkalmas, csak elmaszatolja a rárakódott porréteget. Pozitívum viszont a kellemes, minden vegyszeres „mellékzöngét” nélkülöző narancs illata.
Ára: 529 Ft/24 db (22 Ft/db)

 

Denk mit nedves padlótisztító kendő

Az egyik legnagyobb meglepetést ez a mikroszálas kendő okozta. Méretében és vastagságában is eltér a többi kendőtől – bőven duplaakkora, és jóval erősebb, masszívabb is, mint társai. Próbáltuk szétszakítani, de nem ment, szóval strapabíró, és teljesíti a küldetését. A szennyezett padlófelületeket (linót, PVC-t, parkettát) pillanatok alatt megtisztítja minden rárakódott kosztól, kilöttyent szörptől, sártól, bármitől. Különlegessége, hogy az egyik oldala bordázott, ezzel lefelé kell feltörölgetni vele a padlót. Egy előszoba kb. 4-5 kendőt fogyaszt el egy alkalommal.
Ára: 599 Ft/15 db (39 Ft/db)

 

A bemutatott törlőkendők persze korántsem reprezentálják a teljes választékot. Létezik mikrohullámú sütő, hűtőszekrény tisztítására alkalmas verzió is, vagy zsíros foltok eltávolítására „szakosodott” kendő is.

Ezekre figyelj oda a használat során – biztonsági előírások:

• Tisztálkodásra, arc- és kéztörlésre nem alkalmasak.
• Bár nem irritálják a bőrt, használatuk után mindig moss kezet!
• Kisgyerekektől tartsd távol a csomagot.
• Használat után dobd ki a szemetesbe, ne húzd le a vécén.
• Mindig jól zárd vissza a csomagot, hogy ne száradjanak ki a kendők.
• Antik bútorokon ne használd őket, vagy először kisebb felületen próbálkozz.

 

Tisztítószer.lap.hu »

Otthon.lap.hu »

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top