Otthon

A feng shui segít eladni a lakást

Hónapok óta hirdeted a lakást, de nem tudod eladni? Mi lehet a baj? A feng shui segít, hogy néhány kisebb változtatással megragadjuk leendő vásárlóink figyelmét, és úgy érezzék, megtalálták azt, amit kerestek: álmaik otthonát.

Amikor azon töprengünk, hogyan is készítsük fel házunkat vagy lakásunkat az eladásra, a legfontosabb, hogy próbáljunk meg a vevő fejével gondolkodni! Teljesen egyértelmű, hogy a levegős, rendes, tiszta otthon sokkal jobb benyomást kelt mindenkiben. Komoly érdeklődést az a lakás ébreszt, amelyen látszik, hogy gondozzák. A vevő sokkal bátrabb, ha úgy érzi, nem kell kellemetlen meglepetésektől és költséges javításoktól tartania. Mivel általában elmondható, hogy egy családban a nők döntenek az otthon kiválasztásánál, rájuk kell a leginkább hatni. Ők pedig leginkább az érzelmeikre és az ösztöneikre hallgatnak. Íme néhány ötlet, amellyel igazán vonzóvá tehetjük otthonunkat.

Az első lépések

„A térrendezés művészete szerint lakásunk északnyugati része a segítőkész emberek területe. Vagyis a lakáseladáskor ez a rész magukat a vásárlókat jelképezi. Ezért erre a területre egy kis piros borítékba tegyünk egy cédulát, amelyre ráírjuk, mikor és mennyiért szeretnénk eladni a lakásunkat. Minderre helyezhetünk egy metszett kristálydarabot, amely még jobban aktivizálja az eseményt, életet ad kívánságunknak. Ezután bátran hozzáláthatunk egy kis átalakításhoz” – mondja Szilvásy Judit, Magyarország első feng shui centrumának vezetője.

 


Készítsünk tervet

Tervezzük meg, hogyan fogjuk „színpadra állítani” lakásunkat. Járjunk körbe egy jegyzetfüzettel, és írjunk fel minden kisebb-nagyobb zavaró tényezőt, szépítenivalót. Képzeljük el, mi tetszhet a vevőnek, mi nem? Hol kell javítani, festeni, takarítani? Persze nem kell nagy anyagi áldozatokat hoznunk. Viszonylag kis költségű átalakításokkal és csinosítással is elérhetjük, hogy otthonunk könnyen eladható legyen. Fontos azonban, hogy előbb megtanuljuk a vevő szemével látni lakásunkat, különben a sokéves megszokás miatt nem vesszük észre, mi az, ami elriaszthatja őket.


Legyen semleges a hely

A vevők a tökéletességet szeretnék látni kívül-belül, tehát érdemes mindent alaposan és a lehető legtökéletesebben megtisztítani. Ne feledkezzünk el a lakás egyetlen pontjáról sem. Természetesen gondosan pakoljuk el a ruhákat, cipőket, sőt a fényképeket és az emléktárgyakat is. A lelkes érdeklődőt lehűti a személyes holmik látványa, mert megnehezíti, hogy saját otthonaként képzelje el a helyet. Segítsük elő, hogy könnyen el tudja képzelni a házunkban a saját családját és tárgyait.

Az eladásra felkészített lakás keltsen tágas, világos, meleg és semleges benyomást. Takarítás közben tegyük el egy dobozba és vigyük le a pincébe vagy a garázsba a csak ránk jellemző holmikat. Sőt, ha kell, váljunk meg ideiglenesen néhány nagyobb bútordarabtól is. Ha másképp nem megy, béreljünk egy raktárhelyiséget valahol, és vigyük oda a felhalmozódott felesleget. Nem könnyű személyes csecsebecséinktől megválni, de mindez megtérül. Gondoljunk arra, hogy néz ki egy lakberendezési újságban egy berendezett szoba. Lehet hangulatos, ízléses, barátságos, de mégis személytelen: akárki a sajátjának képzelheti, mert hiányoznak a lakók személyes tárgyai. Erre a hatásra kellene törekedni!

Tippek

Hirdetés

• Már a hirdetéshez adott fotón is törekedjünk arra, hogy a lehető legnagyobb rend legyen.

A szobák

• Érdemes tisztasági festést csinálni, hogy a frissesség érzését keltsük. Nagyobbnak és világosnak látszanak a szobák, ha semleges színeket választunk.

• A régi, öreg függönyöket cseréljük le színes, új anyagokra. (Nem feltétlenül drága textilekre, inkább a színek harmóniája a fontos!)

• Ne használjunk energiatakarékos villanykörtéket! Tegyünk a lámpákba hatvanas, százas égőket, hogy életenergiával töltsük meg a teret. Ha a vevő nem lát jól, elfárad a tekintete, és úgy érzi, nyomasztja a hely, és menekülnie kell.

A fürdőszoba

Ne legyen ezernyi holmi és doboz!

• Egy kölni, fogmosó pohár, egy szép szappantartó elegendő.

• Ne csöpögjenek a csapok, tüntessük el a rozsdafoltokat.

A kert, az erkély

• Pár színes virág, egy színes szélforgó a gondozottság, otthonosság érzését kelti.


Ha már üres a lakás

Ha olyan szerencsések vagyunk, hogy már elköltöztünk egy új lakásba, és úgy szeretnénk értékesíteni régi otthonunkat, akkor is érdemes a feng shuit segítségül hívnunk. A színpadra állítás trükkjét itt is alkalmazhatjuk. Néhány hangulatos bútordarab, függönyök, egy csokor virág, kellemes citrom- vagy grépfrútillat az otthonosság érzését kelti. A vevő könnyebben beleszeret a lakásba, sajátjának érzi és megvásárolja.


Csinosan nyissunk ajtót!

Amikor megérkeznek a vevőink, ne legyünk elhanyagoltan öltözve. Vegyünk fel valami csinos, színes ruhát, amelyben mi magunk is jól érezzük magunkat. Ha nem akarunk színes ruhába bújni, kiegészítőkkel dobjuk fel öltözékünket. Egy kendő, egy színes sál, öv, kitűző vagy színes nyaklánc vidámabbá teszi megjelenésünket.

Feng-shui topic – fórumajánló »

Fengshui.lap.hu
Lakberendezés.lap.hu
Otthon.lap.hu

Forrás: Meglepetés

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top