Otthon

JAZZ LOFT – Nyüzsgő környezetben a nyugalom oázisa

A Jazz Loft Óbudán a Vörösvári úton kínál új építésű ingatlanokat, és a loftlakásokat az 1870-es években épült malom épületében. Az egyterű lakások látványos és izgalmas világa és a lakóépületek által körbezárt 4000 nm-es park is vonzza a vásárlókat.

Beszélgetés Takács Imrével, a JAZZ LOFT ingatlanfejlesztés és lakókörnyezet megálmodójával

A 2009. nyarán átadásra kerülő ingatlanfejlesztésről, a loftról és a szabadság életérzéséről beszélgettünk Takács Imrével, a fejlesztő Malomvári Kft. vezetőjével.

– Hogyan jött az ötlet, hogy a Nyugaton már régóta trendinek számító loftlakások fejlesztésével foglalkozzanak?

– Amikor megvettük a Vörösvári úti malmot a hozzá tartozó egyhektáros területtel – ahol gyönyörű szép 1860-70-es évekbeli ipari épületek találhatók – adódott az ötlet, hogy a Nyugaton oly divatos loftlakásokat alakítsunk ki.

 

– Miért Jazz Loft elnevezést kapta az ingatlanfejlesztés?

– A jazz-muzsikából fakadó életérzést szeretnénk átadni, hiszen a jazz a húszas években született, ahogy a loft is, mint jelenség a húszas években indult hódító útjára. A lépcsőházakat jazz-zenészekről, az épületeket jazz-stílusokról neveztük el. Azt a ritmust, életérzést, szabadságot szeretnénk itt megteremteni, amit a jazz sugároz.

 

– Kik érdeklődnek a különleges ingatlanok iránt, kik alkotják a Jazz Loft célközönségét?

– Az egyik célközönséget képviselik azok, akiknek nem számít, hogy milyen értékű a beépített burkolat, és mennyit kell költeni extravagáns belső építészetre. A másik célcsoportunk a kreatívok népes tábora, akik szintén a megszokottól és a konvencióktól eltérő környezetben akarnak élni. Harmadrészt pedig azok a külföldiek lehetnek a vevőink, akik nemzetközi cégek helyi vezetőiként, illetve képviselőiként Magyarországon élnek, és külföldön már laktak loftlakásban.

 

 

– Mi jelenti az exkluzivitást, azt a bizonyos pluszt, amitől egészen más egy loft és egy hétköznapi újépítésű lakás?

– Turányi Gábor Ybl-díjas tervezőnk zárt belső parkkal rendelkező és a park felé forduló ingatlanegyüttest tervezett. Nagyon fontos, hogy élhető közeget kívánunk kialakítani, nem 10 emeletes épületeket, hanem 4 emeletes házakat építünk és egy lépcsőházban csupán 10-15 lakás lesz.

Különlegesség a day spa, mely a teljes rekreációt hivatott biztosítani, emellett a gourmet-boltban ínyencségeket lehet vásárolni, és tervezünk egy osztályon felüli francia éttermet is.

 

– Mennyire kedvező a Jazz Loft elhelyezkedése?

– A Jazz Loftot nyüzsgő környezet veszi körül, amely a jó közlekedési elérhetőségeket is maga után vonja: tömegközlekedési eszközökkel és személygépkocsival könnyedén és gyorsan elérhetők a város távolabbi pontjai is.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top