Otthon

Így kávézz otthon! 6 szuper tipp

Merüljünk el az élvezetek világában: presszókávé, hosszúkávé, kapucsínó, mokka, tejeskávé... mind-mind más ízvilág. Különböző stílusú csészékben, bögrékben, poharakban szervírozhatjuk, s ezzel különféle hangulatokat teremthetünk.

A régimódi kávézáshoz szerezzünk be a bolhán egy valódi kézi kávéőrlőt. Ha kell, ne sajnáljuk rá az időt, újíttassuk fel az őrlőszerelvényt. Próbáljuk csak ki, micsoda illatorgia keletkezik, amikor kézzel őröljük meg a pörkölt kávészemeket. Még az íze is más. Aztán főzzünk egy isteni presszókávét, töltsük apró csészébe, és egy rövid ideig ne törődjünk semmivel!

Habos tejeskávé vasárnap reggel az ágyban? Ki mondana erre nemet? Készítsük be a kávét a főzőbe már előző este, így csak azt kell megvárni, amíg lefő, és nem kell az előkészítéssel bíbelődni. Vegyük elő a legszebb pöttyös bögrénket, egy méretes tálcát, nyomjunk a kávénkra egy óriási tejszínhabrózsát, és telepedjünk az ágyba a kedvenc magazinunkkal! Ja, a csokis fánk le ne maradjon!

 

Akik kora reggel rohanva dobnak be egy feketét, legalább a hozzávalókra fordítsanak némi figyelmet. A hosszúkávét szervírozzuk egy csinos üvegpohárban, így hamarabb iható hőmérsékletűre hűl, mint egy kerámia- vagy porceláncsészében. És ezeken a rohanós reggeleken milyen vidám látványt nyújt a kacsa formájú kockacukor!

 

Igazi kávéházi hangulat otthon a barátnőkkel, egy pletykázós délutánon! Persze rózsaszín és babakék csészék nélkül mit sem ér az egész. Nézz körül a nagyi vitrinjében, ilyen készletet biztosan találsz, és naná, hogy kölcsönadja egypár alkalomra. Szerezz be egy „kávé” feliratú tálcát és alátéteket, aztán irány a cukrászda a minyonokért.

 

Aki vadul kávézna, és úgy istenigazából halmozná az élvezeteket, szerezzen be állatbőrmintás kávéskészletet. Ebben aztán kapucsínót szolgálhat fel az álmélkodó barátoknak és hozzátartozóknak. Akkor lesz csak igazi a meglepetés, ha kiskanalakat egy-egy szelet csokoládé helyettesíti.

Aki a kávét nem akarja keverni semmiféle süteménnyel, sem sóssal, sem pedig édessel, annak ajánljuk az aprósüteményekhez megtévesztésig hasonlatos gyertyákat. A hatás meglesz, a felesleges kalóriák viszont elmaradnak.

 

Tudtad?

A kávéfogyasztás hagyománya az araboktól származik. Európába az 1600-as években érkeztek meg az első kávészállítmányok. Eleinte csak a férfiak kiváltsága volt kávézóba járni, majd a hölgyek számára is nyíltak elkülönített szalonok erre a célra. Stendhal inkább a szerelemről mondott volna le, mintsem a kávéról, Agatha Christie pedig koriandert és kardamomot kevert a feketéjébe.

Forrás: www.otthon.hu »

NLCafe tipp: kíváncsi vagy, hogy készül a tökéletes kávé? Nézd meg videóinkat, és kiderül!
A tökéletes tejhab »
Kávéőrlés »

Kávé.lap.hu »
Kávézó.lap.hu »
Sütemény.lap.hu »

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top