Otthon

2 bolondos húsvéti ötlet a konyhába

Ezek az önfeledten táncoló vidám tyúkocskák és a madarat formázó szalvétasapkák jókedvet varázsolnak minden konyhába.
Táncos lábú csirkelányok

1. A figurák elemeit másoljuk a megfelelő színű kartonra: a testeket a sárga, illetve a narancssárga virágos kartonra, a szárnyakat kétszer a sárga, illetve a narancs­sárga fotókartonra, a cipőket kétszer a világoskék, illetve a világoszöld kartonra, a lábakat pedig a csíkos papírokra szintén kétszer. A taréjt és a szakállkát a piros kartonra rajzoljuk, a csőröket pedig a citrom-, illetve narancssárgára. Vágjuk ki valamennyi elemet.

Táncos lábú csirkelányok

 

2. A világosabb tyúkocskát kicsi átfedéssel ragasszuk a narancssárgához. Valamennyi részletet rögzítsük a megfelelő helyre: a szárnyakat, a taréjokat és egy-egy lábat a testek hátoldalára, a csőröket, a szakállkát és a másik lábakat pedig előre. Végül ragasszuk fel a cipőket is a lábak végére.

3. A szemeket, az orrlyukakat és a cipőfűzőket fekete filctollal rajzoljuk meg. A táncoló tyúkokat 3D-s ragasztólapocskákkal rögzítsük az ablakra, hogy kissé kiemelkedjenek a síkból.

Alapanyagok:

• virágmintás dekorkarton – citrom- és narancssárga
• csíkos dekorkarton – kék-fehér és zöld-fehér
• fotókarton – piros, narancssárga, citromsárga, világoskék, világoszöld
• fekete filctoll
• ceruza

• ragasztó
• 3D-s öntapadós szivacskockák

Szalvétasapka

1. A kerámiaformát fessük le fehérre kívül-belül. A külsejére fessük meg a sárga csőrt. A szemeket a sablon segítségével kopírozzuk a fehér szakaszra, majd akrilfestékkel fessük ki a részleteket. A szájat és az orrlyukakat fekete festékkel húzzuk meg. Miután a festék megszáradt, lakkozzuk le az egész figurát, és hagyjuk megszáradni.

Táncos lábú csirkelányok

2. A piros jutaszalagot négyszer-ötször hajtsuk meg harmonikaszerűen, és egy dróttal rögzítsük az egyik szélét. Az így elkészített masnit ragasztópisztollyal erősítsük a madár homlokára.

Alapanyagok – egy szalvétasapkához:

• lapos hátú kerámiatölcsér – kb. 12×13 cm-es
• piros jutaszalag – 5 cm széles
• akrilfesték – napsárga, fehér, fekete, barna
• vékony kötöződrót, ceruza, pausz
• matt lakk, ragasztópisztoly

Ha a képekre kattintasz, kinyomtathatod őket!

 

2 bolondos húsvéti ötlet a konyhába
2 bolondos húsvéti ötlet a konyhába

 

Táncos lábú csirkelányokCikkünk részletet közölt az Aréna 2000 Kiadó gondozásában megjelent Tavaszváró kreatív ötlettár című könyvből.

Színes ablakképek, tarka húsvéti tojások, bájos asztaldíszek, pasztellszínű mécsestartók, virágos képeslapok és megannyi ötlet, amelyekkel köszönthetjük a tavaszt. A sok csinos és mókás tárgyhoz csupán némi papírra, kartonra vagy textilre van szükség, valamint néhány egyszerű trükkre, amelyek leírása lépésről lépésre megtalálható a könyvben.

A könyv címe: Tavaszváró kreatív ötlettár
Kiadó:
Aréna 2000 Kiadó
A könyv ára: 2690 Ft
Tipp: rendeld meg a könyvet a www.polc.hu weboldalon, kedvezményes áron, mindössze 2152 Ft-ért »

 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top