Otthon

Játékok tojástartóból – tojástartó kakaska sablonnal

Gondoltad volna, hogy a tojástartóból remek játékokat készíthetsz? Eláruljuk, hogyan csináld!

Tojástartó kakaskaTojástartó kakasok (Méret: kb. 10 cm)

Anyagok 1 kakashoz:

• Csúcsforma (a tojástartó széléről)

• Rézszínű, világoszöld és lila fémes festék

• Világoszöld vagy fehér lakkfilc

• Sárga és zöld, piros vagy lila fotókarton

• 2 db mozgó pupillájú szem, Ø 4 mm vagy 5 mm

Elkészítés

1. A csúcsformát a tálformával együtt vágjuk ki a tojástartóból, a peremet kerekítsük le. A csőr és a taréj rögzítéséhez készítsünk tapétavágó késsel bevágást. Alapozzuk fehérre az elemet, majd fessük színesre. Száradás után a kép alapján vagy tetszés szerint díszítsük lakkfilccel festett mintákkal.

2. Készítsünk sablont a csőrről, a taréjról, az ajaklebenyről és a farktollról, majd rajzoljuk körbe fotókartonon, és vágjuk ki. Ezeket az elemeket is díszítsük mintákkal. Végül ragasszuk a testre az elemeket, valamint a szemeket.

Töltsd le a sablonokat!

 

Katt a képre és nyomtasd ki!

Katt a képre és nyomtasd ki!

 

Katt a képre és nyomtasd ki!

Katt a képre és nyomtasd ki!

 

Játékok tojástartóból - tojástartó kakaskaCikkünk a Cser Kiadó gondozásában megjelent Játékok tojástartóból című könyvből közölt részletet. Tojástartó minden háztartásban akad, már csak némi akrilfestékre, kartonpapírra és maradék anyaokra lesz szükség, és indulhat a játék-gyártás. Készíthetünk belőle nyuszit, kakaskát, álarcokat, cserépdíszeket is. Részletes leírások és sablonok segítik a munkádat.

Szerző: Armin Taubner
A könyv ára: 995 Ft

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top