Otthon

Mentőautó állatoknak Bécsben

Állatmentő-autót állított szolgálatba a Bécsi Állategészségügyi Hivatal. Vészhelyzetben megkülönböztető jelzést is használhat.

Mentőautó állatoknak BécsbenA korszerű technikával felszerelt bécsi állatmentőt egy szakképzett állatápolónő vezeti, akinek nemcsak az a feladata, hogy amilyen gyorsan csak lehet, orvoshoz vigye a sérült pácienseket, hanem részt vesz a kóbor vagy talált cicák, kutyák menhelyre történő szállításában is.

Az új mentőautóval a Bécsi Állatvédelmi Egyesület (Wiener Tierschutzverein) mentőszolgálatának válláról vesznek le némi terhet, eddig ugyanis csak őket lehetett riasztani a sérült vagy szorult helyzetbe került négylábúakhoz.

Sandra Frauenberger állatvédelmi városi tanácsnok a mentőautó átadásakor elmondta, milyen fontos számára, hogy Bécs Városa is hozzájáruljon a sérült állatok gyors és szakszerű ellátásának megoldásához.

Az új mentőszolgálat másik feladata, hogy a városban elvadultan élő, gazdátlan cicákat – a freudenaui macskaotthonnal együttműködve – befogják és ivartalanítsák. A beavatkozást az Állatorvosi Egyetemen végzik el, majd a cicusokat némi lábadozás után visszaviszik befogásuk helyére.

 

 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top