Otthon

Vidéki hangulat – Otthonszépítő dekorációs ötletek

Fessünk falat sablonnal, készítsünk hurkolt szőnyeget és varrjunk asztali futót - ez csak néhány a sok csodálatos ötlet közül, amelyekkel otthonunkba varázsolhatjuk a meghitt vidéki stílust. A könyvben találunk eredeti ötleteket régi és új kézművestechnikák alkalmazására, a klasszikus foltvarrástól kezdve egy kollázs bekeretezéséig - mindezt azért, hogy saját magunk varázsolhassuk egyedivé otthonunkat.

Vidéki hangulat - Otthonszépítő dekorációs ötletekSokan nőttünk fel vidéki házban, vagy kóstoltunk bele annak hangulatába. Sokféle vidéki ház van a nagyvilágon, és sokféle vidék. Ez a kötet az angolszász ihletésű vidéket ismeri és kedveli, ezért az amerikai vidék otthonaiból meríti példáit. Ennek ellenére mégis rokonnak érezzük, mert a vidéki ember erősebben kötődik a természethez, de a másik emberhez is, legyen akármilyen távoli tájon is vidéki. Különben is, ez a szép kötet cseppet sem az amerikai gyarmatos és farmer-múlt utánzását szorgalmazza. Képekben és kevés szöveggel megfogalmazott ajánlásait sokkal inkább ötlet-példaként nyújtja át, melynek megfelelő párhuzamait a saját honában keresheti meg az ember.

Mindezt miért is? Hát először is azért, hogy ha nem sikerült éppen vidéken laknunk, de nosztalgiát érzünk utána, hát segíthetünk magunkon. Berendezhetjük lakásunkat olyan kellékekkel, amelyek régi falusi, tanyasi házakra emlékeztetnek bennünket. Ráadásul nem a bolhapiacon kell vásárolgatnunk (bár ez sem rossz módszer), hanem magunk készíthetjük el a rongyszőnyeget, a bútor-, padló- és tapétafestést, a lakás állandó vagy időszakos díszítőelemeit, a lakásba behozott növények rusztikusabb környezetét, és így tovább. De a vidéken lakók is kapnak ötleteket, hiszen a környezetük tálcán kínálja a természeti elemeket, illetve a (nagyszülők, dédszülők idejéből való) megmentendő értékeket. Akiben egy csipetnyi alkotóképzelet is szunnyad, és aki csak egy minimális kézügyességgel is bír, a jól kiválasztott példák segítségével nekifoghat átvarázsolni a saját lakását, hogy végtére is otthon váljék belőle. Kell-e, lehet-e ennél nagyobb adomány?

Szerzők: Mary Seehafer és Eleanor Levie
A könyv címe:
Vidéki hangulat – Otthonszépítő dekorációs ötletek
Fordította: Tari Zsuzsanna
A könyv ára: 3.499 Ft
Kiadó: Alexandra Kiadó, 2009
Tipp: Rendeld meg a könyvet kedvezményes áron a Polc.hu weboldalon! »

könyv.lap.hu »

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top