Otthon

Ilyen a 2009-es nyári virágtrend – fotókkal

A nyári vágottvirág-trendet változatos, könnyed és természetes formák jellemzik. A 2009-es év trendvirágai pedig a flamingó, a frézia, a pünkösdirózsa, a dália és a kála, sőt idén a kaprot is a nyár trendnövényei között üdvözölhetjük!
Megnézem
Összes kép (1)

A környezetvédelem, a klímaváltozás és a wellness korában a vágott virágoknak és a cserepes dísznövényeknek minden lakásban ott a helyük. Optimistán új megoldásokat keresünk, és nagyon vágyódunk a békére és a harmóniára.

A természet átható ereje

Miért is kellene otthonunkban mellőzni a természet közelségét, amikor könnyedén bevihetjük azt a lakásba? A vágott virágok és a cserepes dísznövények fontos szerepet játszanak a belső tér kialakításában. A növények társaságában igazán közel érezhetjük magunkat a természethez. Keressünk megfelelő helyet, újszerű megjelenési formát a számukra, például egy falra függesztett cserépben! Zöld színük és minden apró részletük, a különleges levélerezetek és -mintázatok, a természet alkotta minden egyediség zárt térben még erőteljesebben érzékelhető.

A természet közelsége ezekben a zöld árnyalatokat és a különleges levélformákat alkalmazó vágottvirág-kompozíciókban kiváló módon érvényesül. A nyári vágottvirág-trendet változatos, könnyed és természetes formák jellemzik.

Modern stílusban

• Az üvegváza látni engedi a növények gyökerét, szárát, így betekintést enged a természet erejébe. A zsinórral összekötött virágok szabálytalanul fonódnak egymásba. A formák, a színek és a textúrák jól kiegészítik egymást, hatásuk erőt sugárzó. (Flamingóvirág, kála és kapor.)

Ilyen a 2009-es nyári virágtrend - fotókkal

 

• Szokatlan formák, textúrák és színek keverednek ebben a kompozícióban. A természet és a belső tér dizájnjának keveredése megkapó és stílusos. Az összkép meghatározó elemei az erősen kirajzolódó levélerek, amelyek különböző dimenziókból engedik számunkra megtapasztalni a természetet. (Kála, dália és flamingólevél.)

Ilyen a 2009-es nyári virágtrend - fotókkal

 

• Az üvegből, virágokból és levélzöldekből alkotott gömbök mind-mind egy önálló, egészséges világot alkotnak. Minden egyes kristálygömb tartalmaz egy-egy megkapó elemet, amely odavonzza a figyelmet.
(Kála, flamingóvirág, dália és flamingólevél.)

Ilyen a 2009-es nyári virágtrend - fotókkal

 

Légies stílusban

• A stílusos porcelántálka kiemeli a flamingóvirág és a dália textúráját, formáját és színét. Az élénk rózsaszín dália a zöld háttérrel gyönyörű kontrasztot alkot. (Flamingóvirág és dália.)

Ilyen a 2009-es nyári virágtrend - fotókkal

 

• Hogyan tud ennyi különböző üveg és virág úgy találkozni, hogy azok egy teljes egységet alkossanak? Ebben a játékos összeállításban a lazán egybetűzött virágok olybá tűnnek, mintha éppen most szedték volna őket a kertben. Friss és derűs hatású kompozíció. (Dália, kapor, levélzöldek és flamingóvirág.)

Ilyen a 2009-es nyári virágtrend - fotókkal

 

• Az üvegedények belsejét a természetes hatás fokozása érdekében zöld levelekkel bélelték ki. A kompozíció a formák és a textúrák játéka, amelyben az élénk színű dália játssza a főszerepet. (Dália, flamingóvirág és határozott erezetű levélzöldek.)

Ilyen a 2009-es nyári virágtrend - fotókkal

 

Klasszikus stílus

• Ezek az egyedi formájú üvegvázák a bennük összerendezett dália-, pünkösdirózsa-, flamingóvirág- és kálakompozíciókkal egy cserepezőasztal hatását keltik. Szép formája a természet lakásba csempészésének. (Kála, flamingóvirág, pünkösdirózsa és dália.)

Ilyen a 2009-es nyári virágtrend - fotókkal

 

• Egy szál virág a vázában önmaga lényegére és szépségére helyezi a hangsúlyt. Az edények kiválasztása nem volt véletlenszerű, színeit és formáit a természet inspirálta. Egyszerű, természetes hatású asztaldísz, amely egy kellemes ebédet igazi ünneppé varázsol. (Flamingóvirág, pünkösdirózsa, dália és murok.)

Ilyen a 2009-es nyári virágtrend - fotókkal

• Ez a fából készült tartóedény a feltűnő erezetű levélzöldekkel rendkívül egyedi keretet ad a virágkompozíciónak. A virágok és a fa kombinációja egyszerre robusztus és elegáns. A friss, nyárt idéző színek fokozzák a kompozíció eleganciáját. (Kála, frézia, flamingóvirág, kapor és dália.)

Ilyen a 2009-es nyári virágtrend - fotókkal


Forrás:
Holland Virágiroda

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top