Otthon

Programtipp növénykedvelőknek: Hortus Hungaricus kertészeti kiállítás

Magyarország legnagyobb dísznövény kertészeti kiállítása, a Hortus Hungaricus szeptember 18-20. között a szigetszentmiklósi Flora Hungaria Virágcsarnokban várja a látogatókat.

Három tematikában több mint 200 kiállító mutatja be a magyar, és európai kertészet színe javát: nem csak a szakma képviselői, de a növényeket szerető érdeklődők is megtalálnak itt mindent, amit a virágokról, virágkötészetről, a kertről, kertépítésről, a gyógy-és fűszernövényekről, és a kertészeti háttér technológiáról tudni kell. A virág és dísznövény standokon több tízezer szál és több ezer fajta dísznövény pompás látványában gyönyörködhetnek a látogatók.

Programtipp növénykedvelőknek: Hortus Hungaricus kertészeti kiállítás

A faiskolák, és növényárudák bemutatkozása mellett idén megrendezésre kerül az Első Magyar Kertépítő Verseny, a Magyar Kertépítők Országos Szövetsége rendezésében, bemutatva a gondos tervezés előnyeit, és a legaktuálisabb kivitelezési eljárásokat, kerti stílusokat.

Programtipp növénykedvelőknek: Hortus Hungaricus kertészeti kiállítás

 

Programtipp növénykedvelőknek: Hortus Hungaricus kertészeti kiállításSzombaton és vasárnap látványos virágkötészeti programok, kreatív virágkötészeti játszóház, kerttervezési és fenntartási tanácsok várják a közönséget. A virágköltemények mellett cserepes dísznövények, és a szükséges kellékek is megvásárolhatók a vásár 15 ezer m2-n a műtrágyáktól, növényvédő szerektől a kertészeti gépekig. A jól ismert, és szeretett növényfajtákon kívül az igazi különlegességek is egyenesen a termesztőktől vásárolhatók meg, egy-egy jó tanáccsal, gondozási tippel kiegészítve.

A kiállítás közönségnapjain ingyenes BKV járatokat indítanak a Móricz Zsigmond körtérről és Nyugati pályaudvarról a rendezvény helyszínére.

Időpont: 2009. szeptember 18-20. 9.00-18.00

Helyszín:
Szigetszentmiklós, Flora Hungaria Virágcsarnok

Belépőjegy:
1250 Ft

Bővebben: www.hortushungaricus.hu »

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top