nlc.hu
Otthon
Vignetták – füzet helyett a falra

Vignetták – füzet helyett a falra

Szerencsére kezd alábbhagyni bennem a szeptember eleji láz, amikor is a legszívesebben felvásároltam volna a fél papírboltot a színes radíroktól kezdve, a csillogón fogó tollakon át, a kedvencnek számító figurás címkékig. Mivel idén már iskolába járás helyett lakást újítok fel, felfedeztem a vignetták teljesen másféle generációját: a falmatricát.

A gyerekszobákba általában aranyos állatfigurákat kínálnak: a liánon lógó lajhár valósággal zabálnivaló. Szerencsére a gyerekszobába kevésbé illő barnát feldobták az életerős pinkkel! Ez a szín a macskanők hálószobájában is bevethető, a pajkos árnymacskák valószínűleg a kandúrokat sem hagyják majd hidegen.

Tipp: Kíváncsi vagy, hogyan dekorálhatsz fali matricával? Klikk ide! »

 

www.e-glue.fr


www.etsy.com

 

Az egész fal helyett ragasztgathatsz egy-egy kisebb felületre, a matricák így is feldobják a helyiség hangulatát. Ötletes elhelyezéssel még a hozzád érkező látogatók elismerő dicséreteit is zsebre vághatod.

www.yneko.com www.domestic.fr

 


Matricamániádat nemcsak a falon, hanem a használati tárgyaidon is kiélheted. Így kaphat az unalmas külsejű laptopod vagy az örökölt hűtőd is vonzó, új ruhát.

 

www.yneko.com


www.paristic.fr

A sok részből összeálló mintákat úgy variálhatod, ahogyan szeretnéd. A falra ragasztható színes pöttyök kitalálójának csak piros pontot osztogathatunk az egyszerű, de nagyszerű ötletért.

 

www.wallnutz.com

A bizarrabb formák kedvelőinek sem kell csüggedniük. Elsőre talán nem is esik le, hogy mi minden látható bele az egyszerű krumplifigurákba, vagy hogy a szomorú szemű őz sem a mamája miatt bánkódik.

 

 

www.domestic.fr (A Domestic matricák közül többet Magyarországon is megvásárolhatsz a Formában: www.forma.co.hu)

Egy francia gyártó azoknak kedvez, akik a szobájukban szeretnék tudni a szerelem városát. A metrófeliratoktól kezdve a falra ragasztható panorámáig mindent Párizs ihletett. Frankománoknak kötelező.

 

www.paristic.fr

Romantikus leánylakások édes-bús hangulatú díszítője lehet a kellemes színű levélkupac vagy a léggömbökkel repülő kislány.

www.paristic.com www.ferm-living.com

 


Galamblelkűeknek két példa egy esetre: választhatod akár a Magyar népmesék ihlette, egyszerűbb dizájnú vignettát, vagy barokkos túlzásokba esve az aranyszínű cirádásat.

www.opretro.hu www.ferm-living.com

 

Design.lap.hu »
Matrica.lap.hu »
Dekoráció.lap.hu »

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top