Otthon

Legyél Te is az üveg barátja!

Az O-I Orosházi Üveggyár elsőként csatlakozott a Friends of Glass nemzetközi környezetvédelmi mozgalomhoz, melynek köszönhetően augusztustól már magyar nyelven is elérhető az interaktív weboldal.

A kreatív kampány célja, hogy felhívja az emberek figyelmét az újrahasznosítás fontosságára és az üvegben rejlő előnyökre. A mozgalom nemzetközi házigazdája Hank, az éneklő üveg, akivel az alábbi linken ismerkedhettek meg: www.friendsofglass.hu/hank »

Hank
Hank

A Friends of Glass környezetvédelmi mozgalomról:

A Friends of Glass – az „üveg barátai” non-profit mozgalmat az Európai Csomagolóüveg Szövetség – FEVE alapította, hogy ismertesse a fogyasztókkal az üvegben rejlő lehetőségeket. Célja az volt, hogy növelje az újrahasznosítás arányát, hisz az európai uniós tervek szerint az üveg hulladékok hasznosítását a 2008. évi 25 százalékról 2012-re 60 százalékra kell emelni. A mozgalomhoz bárki csatlakozhat a www.friendsofglass.hu weboldalon regisztrálva.


A mozgalom céljai:

A Friends of Glass mozgalom szervezői és tagjai azt remélik, hogy a jövőben a szelektív hulladékgyűjtés kiterjesztésével, a környezettudatos személet kialakításával emelkedhet az üveggyárhoz visszaérkező üvegcserép mennyisége is. Ez nagyon fontos, ha szeretnénk, hogy ezt a közel 5 000 éves anyagot még legalább ugyanennyi évig használhassunk, újra, újra és újra…

Csatlakozz Hank- hez, az éneklő üveghez:
A mozgalomhoz a Friends of Glass honlapon lehet csatlakozni. Az oldalon emellett számos érdekességről olvashatunk az újrahasznosítással kapcsolatban, blogot írhatunk vagy feltölthetünk képeket. Ha azt szeretnénk, hogy barátaink, ismerőseink is csatlakozzanak, elég egy meghívót küldeni, így őket is a környezetvédelmi mozgalom mellé állítathatjuk.

Miért épp az üveg?- újra és újra és újra

Homok, mészkő és szóda. Ez a három összetevő alkotja ezt a 100%-ban újrahasznosítható, környezetbarát anyagot: az üveget. Az üveg egészséges, hiszen káros anyagok hozzáadása nélkül hasznosítható újra, újra és újra. Az üvegből nem oldódnak ki káros vegyi anyagok, melyek befolyásolnák a benne tárolt étel, ital ízét, ezért is nagyon fontos, hogy újrahasznosítsuk.

Csatlakozz TE is a Friends of Glass mozgalomhoz!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top