Otthon

3 gyors, olcsó és dekoratív, saját készítésű karácsonyi üdvözlőlap

Nem kellenek drága alapanyagok és eszközök, de még nagyobb kézügyesség sem, hogy saját készítésű karácsonyi üdvözlőlappal lepjük meg szeretteinket.

Akit megcsap a mozdony szele…

A karácsonyi üdvözlőlapok legköltségesebb része a készen vásárolt üdvözlőkártya-alap. Sokkal költségtakarékosabb, ha mi magunk szabjuk ki. A legismertebb mérethez 23×17 cm-es téglalapot kell kivágni, majd összehajtani. Ha a karton nehezen hajlik, a hajlítás vonalát érdemes először olló hegyével vékonyan megkarcolni. Egyéni méretű képeslapokat is lehet készíteni, ehhez a legegyszerűbb technika az A/4-es lap hosszanti megfelezése. Az így létrejött két képeslapalapot is kétféleképpen használhatjuk fel: álló és fekvő formában is.

Szenvedélyes üdvözlőlap-készítők egész évben gyűjtögetnek, mert mindenféle papír, szalagdarab, matrica vagy bélyegző jól használható, ráadásul sokkal olcsóbb, mint ha scrapbooking-kiegészítőként vásárolnánk meg. Azonban akármilyen elszánt is vagyok, minden évben kirúgok a hámból. Idén a szükséges kontúrmatricákon (210 Ft) és színes matricákon (890 Ft) kívül beszereztem egy hópehelylyukasztót (200 Ft) is. Tavaly egy szegélyvágó olló (kb. 500 Ft) volt a meglepetés saját magamnak. Matricákból mindig olyat vásárolok, amin sok apróbb minta van, mert így gazdaságosabb.

3 gyors, olcsó és dekoratív saját készítésű karácsonyi üdvözlőlap

 

Hópehelylyukasztóm egyetlen hátránya a hiperszuper sormintalyukasztókkal szemben, hogy egyesével kell lyukasztani, és ügyelni kell az egyenletes távolságra. A végeredménytől viszont mindenki eltátja a száját, sok dísz már nem is kell a lapra. A zöld szalagot egyszerű csomóval kötöttem a lapra, csak arra kell ügyelni, hogy a szalag ne csavarodjon meg, majd a szalagra és a képeslapra két kontúrmatricagömböt ragasztottam.

3 gyors, olcsó és dekoratív saját készítésű karácsonyi üdvözlőlap

Szintén a hópehelylyukasztót használtam, azonban a kartont úgy hajtottam meg, hogy a bordó üdvözlőlap alá még beférjen egy ezüstlap, amelynek szélét szegélyvágó ollóval vágtam végig. Végül színes fenyőfamatricát és matricacsomagokat ragasztottam rá. A képeslap előnye, hogy gyorsan sokat lehet belőle készíteni.

3 gyors, olcsó és dekoratív saját készítésű karácsonyi üdvözlőlap

Otthon csak nagyon bonyolultan állítható elő a tükrös üdvözlőlap, ezért azt készen vettem. A „hátsó lapra” ezüst hópehelymatricákat ragasztottam, a tükörkivágást szaggatott vonallal végighúztam, és a matrica széléből csíkokat vágtam le, mintha csomagolás szalagjai lennének. Ezüstkartonból kivágtam egy négyzetet, ráragasztottam egy színes fenyőmatricát, és a képeslapra ragasztottam.

Üzletlista:

• Hobbyművész, Mammut I. (1024 Budapest, Lövőház utca 2–6.), 3. emelet
Nyitva: hétfő-szombat: 10.00–21.00, vasárnap: 10.00–18.00
Web: www.hobbymuvesz.hu »

• Kreatív Hobby, WestEnd (1062 Budapest, Váci út 1–3.), aluljárószint, Kosztolányi nagykörút 5.
Nyitva: hétfő–szombat: 10.00–21.00, vasárnap: 10.00–18.00
Web: http://kreativhobby.hu »

• Rayher Hobby, Duna Ház (1093 Budapest, Boráros tér 7.), I. emelet
Nyitva: hétfő–péntek: 10.00–18.00, szombat: 10.00–15.00
Web: www.rayher.hu »


Kreatív.lap.hu »

Scrapbook.lap.hu »

Extra tipp: még több karácsonyi dekorációs ötletet találsz itt! »

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top