nlc.hu
Otthon
A brit kutyák a legkövérebbek

A brit kutyák a legkövérebbek

Túlsúlytól szenved szinte minden harmadik kutya az Egyesült Királyságban, mivel a gazdáik figyelmetlensége miatt túl sokat esznek és keveset mozognak az állatok.

A kutyák mellett a szigetországban élő macskák mintegy egynegyede is komoly súlyproblémákkal küzd, ez pedig 5 százalékos növekedést jelent a három évvel ezelőtti állapotokhoz képest – állapította meg a People’s Dispensary of Sick Animals nevű civil szervezet (PDSA).

A brit állatvédő szervezet tavaly összesen nyolcezer kutyát vizsgált meg. A kapott adatok azt sugallják, hogy Nagy-Britanniában jelenleg mintegy három és fél millió elhízott kutya élhet. “Nagyon sok állattartó ételmaradékkal és zsíros csemegével eteti a kedvencét” – mondta Sean Wensley, a PDSA állatsebésze.

“Folyamatosan növekszik az elhízott kutyák, macskák, nyulak és még a kisebb állatok száma. Az elhízás közvetlen eredményeként az Egyesült Királyság területén élő ezernyi háziállatnak nemcsak az életminősége romlik meg, de az életük is megrövidül” – tette hozzá.

“Végsősoron a gazda az, aki felügyeli, hogy a kedvence mennyit eszik, ám a figyelmetlenség miatt gyakran nem a megfelelő táplálékokkal és így fölösleges kalóriákkal tömik az állataikat” – tette hozzá. A szervezet egyébként minden évben megrendezi a Háziállatok Fittklubja elnevezésű versenyét, amely segít az állattulajdonosoknak abban, hogy megfelelő kondícióban tartsák a négylábúikat.

A PDSA 43 állatkórházzal és több mint 350 magán-állatorvosi praxissal áll működik együtt az országban.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top