Otthon

Kéjsóvár nyúl és társai, avagy nagy húsvéti nyúlvadászat

Lehet porcelánból, maradék szövetből, de akár műanyagból is, egy a lényeg, a húsvét elmaradhatatlan kelléke a nyúl. Górcső alá vettük az idei tapsifüles-kínálatot – 6 üzlet két tucat nyuszija terítéken.

Kéjsóvár nyúl és társai, avagy nagy húsvéti nyúlvadászat

Óriási húsvéti tojás mustra »

Nagy dilemma, miért éppen a nyúl hozza a húsvéti tojást, és erre a kérdésre még a brit tudósok sem találtak általánosan elfogadott magyarázatot. Talán a tavaszköszöntéshez csapódott keresztény ünnep nyakán maradt a nyúl szimbóluma, de az is elképzelhető, hogy a köztudottan szapora állatot állította párhuzamba a néphit a természet újjászületésével.

Akárhogyan is volt anno, napjainkban elképzelhetetlen a húsvét nyúl nélkül. Levadásztunk néhányat.

 Ajándékpolc


A csokornyakkendős nyúl –
A sorozatgyártott ajtódísz paradoxonja, hogy egy lefelé fordított tojásból egy nyakkendős nyúl néz vissza. Hiába olcsó és tucatáru, szerethető.

nagy 980 Ft, kicsi 590 Ft
Nagy: 980 Ft, kicsi: 590 Ft

 

Sós-borsos nyúl A helyes kis nippnek tűnő, színes fülű nyulak funkciójuk szerint só- és borsszórók. Nagy előnyük, hogy a férfiak sem fognak morogni, hogy a díszítés túl sok helyet foglal el az asztalon.

1250 Ft
1250 Ft

 

 Butlers


Zöld nyulak
Igazán nyúl formájú nyúl, arányai a valódi nyúllal megegyezőek, azonban a csillogó zöld „szőrmebunda” egy erősen belőtt dizájner fejéből pattanhatott ki. Abszurditása ellenére szívünk csücske, mert többféle stílusban (rusztikus, minimál, neobarokk) megtalálja a helyét és szerepét. Sőt, azért sem kell aggódni, mi lesz a nyúllal kedden, nem kell az állatkertbe vinni, mehet vissza a dobozba, és kipihenheti magát a jövő évi fellépésig.

Eredeti ár 2490 Ft, de láttuk akciósan 990 Ft-ért is.
Eredeti ár: 2490 Ft, de láttuk akciósan 990 Ft-ért is

 

Abrosznyúl Nem túl hivalkodó lakásdekoráció a pasztelles, viaszosvászonra emlékeztető nyúl. Mehet tojásfára, ablakkilincsre vagy koszorúra, de a terítésnél is használható. Annyira egyszerű, hogy már szép.

199 Ft
199 Ft

 

 Home Fashion


A felfújt nyúl
A nyúlszépségideálra ügyet sem vető nyúl, vagy csak a túl sok répa puffaszt… Ahogy fészkében terpeszkedik, átmenet a tyúk és a nyúl között – tyúknak indult, és nyúl lett belőle –, de egyikre sem hasonlít igazán, a füle mellé tett virág pedig megfejthetetlen. Megbocsáthatatlan stílusbűntett, kerülendő.

640 Ft
640 Ft

 

Angol nemesi vérvonalból A nyúl, amely egyenesen Beatrix Potter mesebeli Angliájából szökött meg. Repedezett festése miatt régi családi darabnak tűnik a boldog békeidőkből. De mi a fene az ott a nyakában? Egy csapda maradéka vagy egy körgallér?

900 Ft
900 Ft

 

A fiamnak ilyet soha Egész nyúlalom kapható. Fiú nyulak kantáros nadrágban, lányok pedig szoknyában. Olcsó, csupáncsak egy napig szerethető plüssfigura, amely egy hónap múlva utálatos porfogó lesz csupán.

590 Ft/db
590 Ft/db

 

Tojásfadíszek A tojásfák népszerűsége még csak meg sem közelíti a karácsonyfákét, de az élelmes kereskedők már ráálltak a tojásfadíszek gyártására, és tojás mellett nyúl is kerülhet a fára. Ezek az olcsó díszek nagyon hasonlítanak karácsonyi társaikra, csak a színük tavasziasabb, és formájuk a húsvéthoz illeszkedik.

790 Ft/csomag
790 Ft/csomag

Húsvéti cukiságfaktor Pont olyan pindurik, mint amennyire haszontalanok; a színes gatyás kölyöknyulakat céllövöldében is maximum egy pálcára lehetne tenni. Méretüknél fogva – igen, megint kiderül, hogy a méret a lényeg – sehol sem mutatnak jól, totál belevesznek környezetükbe. Igaz, a gyerekkel órákig nem kell foglalkozni, amíg a nagy fűben megtalálja a porcelánnyulakat.

490 Ft/db
490 Ft/db

 

 Kreatív Hobby – WestEnd

Metálnyulak Vérbeli giccs, azonban az émelyítően cukira tervezett nyulak mellett üdítően bolond és extravagáns kreálmány. Nem érdemes telezsúfolt polcra vagy ablakpárkányra pakolni, tér kell neki, ahol kitűnik a környezetéből, és megbotránkoztatja a szemet.

Lila 549 Ft
Lila, 549 Ft

 Dome Árkád Center


Majdnem, mint az igazi
Éppen úgy kucorodik, mint egy valódi nyúl. A legtermészetesebb füles, bár vonásait csak nagy vonalakban dolgozták ki, és kopott cserépbundája kicsit sem emlékeztet a puha nyúlszőrre. Egyedül elveszett, de két-három társával együtt megnyugtató légkört teremt.

16 cm 2800 Ft, 20 cm 4700 Ft
16 cm: 2800 Ft, 20 cm: 4700 Ft

 

 

Zöld-sárga, zöld-sárga Nem lehet finomítani: csúnyák, és nemcsak a zöld-sárga, műanyagnak tűnő üveg miatt, hanem gnóm formájuk és lehetetlen lábaik okán is. Nyúlrobotok, nyúlszerű robotok. Darabosak, szögletesek, formátlanok.

1980 Ft/db
1980 Ft/db

 

Nyuszi ül a… tojáson?! Filcből készült, nyúl formájú tojásmelegítők, bár a másfél éves fiam szerint bábok… Egyéb alternatív felhasználási javaslat?

800 Ft/db
800 Ft/db

 

A kéjsóvár nyúl 18-as karika nélkül még az üzletek polcaira sem lenne szabad kitenni ezt a perverz nyulat. A többszörös szexuális utalást nem lehet nem észrevenni. A tojás, no meg a kanóc tovább erősíti az arcpirító asszociációt.

Nagy húsvéti nyúlvadászat - boltmustra

 

Rejtőzködő nyúl Minimalista, természetközeli, ám igazán elegáns nyulak. Formájuk kecses és szép. Évtizedekig divatosak maradnak, utána pedig értékes régi kincsnek számítanak majd. Színük alapján akár csokinyulak is lehetnének, azonban nem fogyaszthatók.

1700 Ft/db
1700 Ft/db

 

 Nosztalgia Kacatok


Rongyláb
Fröccsöntött felsőtest, rongyláb. Maga a nyúl nem nagy durranás, de a piros, zománcos edények mellett igazán jól mutat. Maradhat a konyhában, mert könnyű tisztítani. Igen, néha a tisztítás igen fontos szempont egy nyúlnál.

Nagy húsvéti nyúlvadászat - boltmustra

 

Bajszos nyulak A legkisebb gyerek is tudja, hogy a nyulaknak van bajuszuk, viszont ilyen határozottal ritkán találkozunk, legfeljebb mesebeli gonosz földesurak orra alatt. A képzavart tovább növeli, hogy a testük – főleg a csipke miatt – mégis inkább nőnek tűnik. Az üzlet kínálatában akadnak sokkal szebb darabok, azokat érdemes inkább nézegetni.

1200 Ft/db
1200 Ft/db

 

Nyuszis szívecske Nagymamák szoktak ilyet varrni kedvenc unokájuknak, amit később családi kincsként őriznek, és az ágy végére akasztanak. Persze ha újonnan vesszük, akkor lehet ajtódísz is, nem kell annyira félteni az időjárás viszontagságaitól.

2000 Ft
2000 Ft

Heverésző nyulak Műanyag test, pihe-puha fül. Nem túl hivalkodó, de bájos figurák, amelyek elrejthetők a lakás különböző pontjain. Heverészhetnek a könyvespolc vagy az ablakpárkány szélén is. 

1900 Ft/db
1900 Ft/db

 

Gyerekjátékok nem csak gyerekeknek A kockás fülű nyúl egészen sajátos értelmezése, amikor a főként konyhai szövetként ismert anyagokból készülnek nyúlfigurák. A változatok száma szinte végtelen, korhoz, stílushoz vagy akár a húsvéti díszítéshez is választható a nyúl főbb karaktere. A nyulak készülnek madzag és „duci” végtagokkal, nehezen lehet eldönteni, melyik a bájosabb. Azonban ezek a jószágok nemcsak húsvéti díszek lehetnek, hanem a gyerekkor nélkülözhetetlen kedvencei is. Szerencsére senki sem kéri számon, ha valaki éppen egy felnőttnek ajándékozza…

4000 Ft és 3000 Ft
4000 Ft és 3000 Ft
3000 Ft
3000 Ft

 

4000 Ft
4000 Ft

 

4000 Ft
4000 Ft
3000 Ft
3000 Ft


 Lelőhelyek
Butlers
Cím: 1106 Budapest, Örs vezér tere 25., Árkád, –1. szint és MOM Park, 1123 Budapest, Alkotás u. 53., felső (Fórum) szint
Nyitva tartás: hétfő–szombat: 10.00–21.00 (a MOM-ban 20.00-ig), vasárnap: 10.00–19.00 (a MOM-ban 18.00-ig)
www.butlers.hu »

Dome Árkád Center – Leonardo
Cím: 1106 Budapest, Örs vezér tere 25., Árkád, –1. szint
Nyitva tartás: hétfő–szombat: 10.00–21.00, vasárnap: 10.00–19.00
www.dome.hu »


Kreatív Hobby, WestEnd

Cím: 1062 Budapest, Váci út 1–3.
Nyitva tartás: hétfő–szombat: 10.00–21.00, vasárnap: 10.00–18.00
www.kreativhobby.hu

Nosztalgia Kacatok boltja
Cím: Budapest XIII. ker., Herzen u. 5.
Nyitva tartás: hétfő–péntek: 10.00–18.00, szombaton: 10.00–15.00; húsvét előtti héten hétfő–péntek: 10.00–19.00
www.nosztalgiadesign.hu »

Ajándékpolc
Cím: 1025 Budapest, Lövőház u. 19.
Nyitva tartás: hétfő–péntek: 10.00–18.00, szombat: 10.00–14.00
www.ajandekpolc.hu »

Home Fashion – Mammut 2., –2. szint
Cím: 1024 Budapest, Lövőház u. 2–6.
Nyitva tartás: hétfő–szombat: 10.00–21.00, vasárnap: 10.00–18.00

 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top

Szeretnél értesítést kapni?

Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.

A hét legizgalmasabb cikkei!
Friss sztárhírek itthonról és külföldről
Tudd meg, mit mond a horoszkópod!
Regisztráció

Elfelejtett jelszavad helyett könnyen tudsz új jelszót megadni, ehhez az alábbi lépéseket kell csak követned:

  1. Add meg az alábbi beviteli mezőben az e-mail címed vagy felhasználóneved
  2. A hozzád tartozó címre kiküldünk egy levelet a jelszócseréhez. Ellenőrizd a SPAM mappádat is, ha nem látod pár percen belül a levelet a beérkezettek között.
  3. A levélben kapott linket 24 órán belül lekattintva eljutsz egy felületre, ahol megadhatod az új jelszavad
  4. Jelentkezz be a friss jelszóval

Fiókod törléséhez add meg a jelszavadat:

Itt tudod a jelszavadat megváltoztatni:

Új jelszó mentése