Otthon

A baktérium

A tisztálkodás ma már alapvetően hozzátartozik az ember mindennapjaihoz. Naponta többször kezet mosunk, rendszeresen megfürdünk. De vajon ennyi elég ahhoz, hogy megőrizzük egészségünket és jó közérzetünket?

A baktériumok riasztó sebességgel képesek szaporodni. Egyetlen baktériumból a számára kedvező körülmények között ha semmi nem akadályozná meg szaporodásukat, nyolc nap alatt hét és fél kilógrammnyi képződhetne*. Rémisztő adat, de a fenti tény jól példázza, hogy a figyelem soha sem lankadhat, ha a higiéniáról van szó, pláne szülőként.

A baktérium

Az emberi test nem steril. Egy egészséges gyermek bőrén is számtalan baktérium lehet, melyek az ép bőrön keresztül ugyan nem képesek a szervezetbe behatolni, de elég egy ártatlan mozzanat, és a baktérium a test bizonyos részeiről máris a kézre illetve a ruhára kerülhet, onnan pedig a szervezetbe. A család tagjai is a mindennapi teendők során számtalan alkalommal szedhetnek össze mindenféle baktériumot, amit aztán haza is visznek.

A baktériumA baktériumokkal fertőzött ruhák ezután mind egy helyre, a szennyeskosárba és onnan a mosógépbe kerülnek. Nem is gondolnánk, hogy a baktériumok terjedésének egyik gócpontja a mosógépben található. Az alacsony hőmérsékleten történő mosás ugyan energiatakarékos, kíméli a környezetet és a ruhákat is, de nem feltétlenül képes elpusztítani a baktériumokat, így azok „kimosva” kerülnek vissza a szekrénybe, onnan a ránk és gyermekeinkre. Éppen ezért érdemes használni a Vanish Oxi Action Extra Hygiene-t, ami használati útmutató szerinti használat esetén a foltok mellett a szöveteken élősködő baktériumok 99,9%-át is eltávolítja. Ruhái nem csak folt-, de baktériummentesek is lesznek.

Ez azért fontos, mert a baktériumoknak a vírusok mellett nagy szerepük van a betegségek, fertőzések kialakulásában, mint a mandulagyulladás, középfülgyulladás, gyomorrontás vagy hasmenés. Az immunerősítésben segíthetnek a különféle vitamin-készítmények, és az egészséges táplálkozás.

További információk!

*Forrás: http://www.kislexikon.hu/bakterium_a.html

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top