Otthon

Apró veszélyek

Vajon szülőként mindent megteszünk, hogy családunk tagjait megvédjük a legkülönfélébb betegségeket okozó baktériumoktól? A baktériumok bizony olyan helyen is felbukkanhatnak, ahol a legkevésbé várnánk.

A gyerekeiket óvó édesanyák gyakran olyan dolgok miatt is aggódnak, melyeknek a veszélye, hogy bekövetkeznek igen csekélyek. Persze jobb félni, mint megijedni, vághatná rá a fenti kijelentésre a felelősségteljes szülő. De valóban minden veszélyre figyelünk?

Szülőként gyakran kétszer is meggondoljuk, hogy leengedjük-e a kicsit a játszótérre, de ha le is engedjük mindenképpen vele tartunk, hogy meggyőződjünk róla, nem történik semmi baja. Ám sajnos nem lehetünk mindig ott, ahol szeretnénk, így képtelenek vagyunk gyerekünk minden mozdulatát szemmel tartani. Még a legszemfülesebb anyukák figyelmét is elkerülhetik apró, de fontos momentumok.

Apró veszélyekCsemetéink játszadozás közben a játszótéren is könnyen összeszedhetnek baktériumokat. Gondoljunk csak bele, hogy a mászókák fogózkodóira, amire a kicsik felkapaszkodnak, mennyi baktériumot visznek fel a cipőjükkel, amibe aztán belenyúlnak. De a homokozó is tartogat veszélyeket, hiszen nem ritka, hogy a gondatlan gazdák beleengedik kutyáikat, macskáikat. A gyerekek kíváncsi természetűek. Szeretnék megismerni, felfedezni a világot, amiben élnek, mindent megfognak, majd a kezükre ragadt piszkot belekenik ruháikba. Ezt sokszor még a leggondosabb szülő is csak egy kézlegyintéssel intézi el. És itt kezdődhetnek a bajok.

Az intelligens mosóporok és folttisztítók világában, melyek lehetővé tették az alacsony hőfokon történő ruhatisztítást, nem gondolnánk, hogy félni kellene a foltoktól. De ez tévedés. Az igaz, hogy 30-40 fokon mosva a ruhát, kíméljük környezetünket, valamint ruháinkat, melyek így kevésbé bolyhosodnak és nem mennek össze, de ez nem minden.

Az alacsony hőfokon történő mosásnak komoly hátránya is van, ugyanis nem feltétlenül pusztítja el a ruhákon levő baktériumokat. Pedig a ruhán levő folt a baktériumok melegágya, és azen a baktériumok gyorsan képesek szaporodni. Így a mosott ruha tisztának tűnhet, de előfordulhat, hogy mégsem higiénikus.

Mindezekre megoldást nyújthat a Vanish Oxi Action Extra Hygiene, mely a használati útmutató szerinti használat esetén a foltok mellett a szöveteken élősködő baktériumok 99,9%-át is eltávolítja, hogy ruhái ne csak folt-, de baktériummentesek legyenek. Így segít, hogy megvédje gyermekeit a láthatatlan veszélyektől.

További információk!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top