Otthon

Induljunk az alapoktól

Nem szívesen vesszük tudomásul, hogy olyan világban élünk, ahol nem csak a "perem alatt" és a szemeteskukában laknak baktériumok, hanem a közvetlen életterünkben mindenhol, sőt a saját testünkben is. Pánikra ugyan semmi ok, de szülőként nem árt az óvatosság.

Induljunk az alapoktólA baba születése után figyeljünk az általános higiéniára. A betegségek kialakulása sokkal inkább mennyiségi, mint minőségi tényezőkön alapul. Azaz, nem bizonyos baktériumok jelenlététől függ, hanem azok számbeli fölényétől. Bár a környezetünkben hemzsegő baktériumok mindegyikétől soha nem fogunk tudni megszabadulni, de családunk védelmében annyit tehetünk, hogy ezek számát a lehető leginkább lecsökkentsük.

Nagyon fontos, hogy gyerekünkben már korán tudatosítsuk a napi rendszeres tisztálkodás fontosságát. Hogyha hazaérünk valahonnan, az első dolgunk a kézmosás legyen.

A baktériumok terjedésének, és ezáltal a gyermekek megbetegedésének leggyakoribb módja a tárgyról kézre, majd kézről szervezetbe útvonal. A legtöbb betegséget okozó baktériumok a bevásárlókocsik fogantyújáról, a mozgólépcsők korlátjáról, a mászókákról és a mobil vécékben lehet összeszedni.

Ha megakadályozni nem is tudjuk, hogy gyerekünk találkozzon kórokozó baktériumokkal, de tehetünk érte, hogy a megbetegedések esélyét csökkentsük. Ennek több módja is van, melyek együttes betartása segít csemetéink egészségének megtartásában.

Jó edzés az immunrendszernek a rendszeres séta és testmozgás is. Télen is vigyük ki a picit minden nap legalább fél órára. Járjunk babaúszásra, menjünk sokat sétálni, használjon lábbal hajtós motort, tanítsuk meg triciklizni, biciklizni, rollerezni.

Induljunk az alapoktól

Ezen kívül érdemes figyelmet szentelnünk környezetünk, így ruháink tisztaságára is. Nem is gondolnánk, de a tisztának tűnő ruha sem mindig higiénikus, hiszen alacsony hőfokon történő mosás nem feltétlenül képes elpusztítani a ruhákon élő baktériumokat. A megoldást a Vanish Oxi Action Extra Hygiene jelentheti, mely a használati útmutató szerinti használat esetén a foltok mellett elpusztítja a ruhákon levő baktériumok 99,9%-át, így segít, hogy nagyobb biztonságban tudjuk gyermekeinket.

További információk!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top