Otthon

Hatásvadász csempék: 7 kreatív dekorálási ötlet

Felejtsd el, hogy a csempe szimplán csak egy burkolóanyag. Ha jól választasz, ütős látványossággá varázsolhatod a csempézett felületeket.

Rugaszkodjunk el a megszokottól! Felejtsük el, hogy a csempe „burkolóanyag”, amelyet elsősorban a lakás vizeshelyiségeiben használunk, praktikus tulajdonságai miatt. Ezek természetesen megmaradnak akkor is, ha képzeletünkben teszünk egy száznyolcvan fokos fordulatot, és merészen dísznek fogjuk fel a kerámialapot. Hihetetlen, mi mindent alkothatunk otthonunkban a mai különleges csempecsodák segítségével! Hogy borsosabb az áruk? Számoljunk! Hiszen elég belőlünk egy-két négyzetméter is a legkülönlegesebb díszítéshez!

1. Mozaik. Ezzel a finom, bézs színű, mészkőhatású padlólappal a konyha elegáns és természetes is. Ha tovább akarod fokozni a látványt, színben azonos, 10×10-es csempelapokkal borítsd a falat, és valódi kőmozaikokból álló bordűrrel díszítsd. 

Hatásvadász csempék

 

2. Bordűrök. Egyszerű és mégis különleges: a zöld és fehér kerámialapokkal burkolt fal dísze a kétféle szélességű és mintázatú, de azonos színvilágú bordűrcsík alkalmazása. 

Hatásvadász csempék

 

3. Minták. Piros korallmintás csempelapokból állítható össze az egyszerű, fehér burkolatba épített egyedi díszítés, amely a déltengerek, korallzátonyok csodálatos világát idézi fel, és egyúttal üde, kedves, fiatalos is.

Hatásvadász csempék

 

4. Strukturált felületek. Modern, ugyanakkor nőies, romantikus és igazán egyedi hangulatú lett a halványlila-fehér fürdőszoba a 68×112 cm-es, pillangódíszes csempedíszítéstől. Valódi különlegesség még a térérzetet keltő, strukturáltan pöttyös csempék használata a mosdó bal oldalán.

Hatásvadász csempék

 

5. Domborminta. Finom halványlilák keltenek elegáns, romantikus hangulatot az étkezőben. A burkolat dísze a strukturált, dombormintás felületű csíkok kompozíciója, és hogy míg az alsó részen hatalmas, 60×60-as lapokat raktak fel, a díszcsík fölött feleakkorákat használtak.  

6. Olyan, mintha… utánzatok. Mészkőutánzatú, bézs burkolatú térben látványelem a különleges mosdó a 32×59-es furnérutánzatú csempeburkolatnak és az azt keretező 15×59 cm-es rózsamintás lapokból álló bordűrnek köszönhetően.

 
Hatásvadász csempék
 
Hatásvadász csempék

 

7. Rusztikus hangulatban. A különböző színű, kőhatású és bontott téglát utánzó csempeburkolat hamisítatlan rusztikus, mediterrán hangulatot biztosít a helyiségnek. 

Hatásvadász csempék


Csempe.lap.hu »

Forrás: www.otthon.hu »

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top