Otthon

A cél szentesíti az illatot: a medvecukor beindít

Régóta tudjuk, hogy a természetes illatok az egészségünk őrei, sőt, a lelkünket is képesek rendbe tenni. Ám arra talán még nem gondoltál, hogy ezeket a célokat is elérheted az illatok segítségével...

Hatékonyabb edzés – borsmentával

Egy amerikai vizsgálat során a meccs előtt borsmentaolajat szagoltattak meg kosárlabdázókkal: az eredmények szerint az illat erősítette a játékosok motivációját és önbizalmát, és gyorsabbá, energikusabbá tette őket. Néhány profi sportoló rendszeresen borsmentát szagolgat verseny előtt, sőt, az egyik sportszergyártó egy időben borsmentaillatú sportruhákat is forgalomba hozott.

Fiatalabb lélek – rózsaszín grapefruittal

A friss citrusillat egy tanulmány szerint képes befolyásolni a korról alkotott felfogásunkat. Amikor a vizsgálatban részt vevő önkéntesek grapefruit-szagolgatás után megnézték 20 modell fotóját, átlagosan 3 évvel fiatalabbnak gondolták a modelleket, mint a kontrollcsoport tagjai, akik nem kaptak semmilyen illatot.

A cél szentesíti az illatot: a medvecukor beindít

 

Élénkülő libidó – babapúderrel

Egy kutatás szerint a babapúder, a medvecukor és az uborka illata beindítja a nők fantáziáját: a kísérletben ezeknek az anyagoknak az aromája 13 százalékkal növelte a hüvely vérellátását. A sütőtökös sütemény és a levendula illata 11 százalékos vérellátás-serkentéssel a második helyezett. Ha tehát legközelebb egy forró éjszakára készülsz, ápold a bőrödet babapúderrel. A romantikus vacsorán az előételben legyen egy kis uborka, desszertként pedig szolgálj fel sütőtökös sütit.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top