Otthon

Vizsgáltasd át a hiteleidet! Lehet jobb is!

Ami akkor jó volt, már nem biztos, hogy elég jó. Mi van, ha fizethetnél kevesebbet havonta? Mi van, ha törleszthetnél csak egy bank felé? Megéri újraszámoltatni a hiteleidet!

Hányféle hiteled van?

Magyarországon leginkább az elmúlt évek hitelezési gyakorlata miatt sokan fizetünk sokszor 3-4 pénzintézet felé havonta különböző típusú törlesztéseket. Ezek a felgyülemlett adósságok amellett, hogy általában deviza alapúak, sok esetben igen magas kamattal, THM-el rendelkeznek (autóhitelek, személyi kölcsön, áruhitel stb.), nagyon megterhelve a család havi kiadásait.

Az ilyen helyzetekben nyújthat segítséget, ha a meglévő tartozásokat egy kölcsönné alakítjuk, melyet egy pénzintézet felé kell csak törleszteni, és a részletek mértéke is jelentősen csökkenhet.

Deviza-félsz

A devizahitelekkel kapcsolatban a válság óta egyre nagyobb mértékű félelmek fogalmazódnak bennünk. A félelmek tárgya leginkább a devizaárfolyam hektikus változása eredményeként bekövetkező drasztikus mértékű törlesztőrészlet emelkedés.

 

Tudunk egy jó lehetőséget!

Az UCB Ingatlanhitel Zrt. “budget fix” törlesztési opciója megnyugtató megoldást kínál a problémára. Az opció lényege, hogy havi törlesztő részletünk forintban kerül fixálásra így a teljes futamidő alatt azonos havi kiadással lehet számolni. Az árfolyam, illetve kamatváltozásból adódó különbséget az UCB a futamidő módosításával követi le. Abban az esetben, ha a különbözetek egyenlege pozitív (tehát árfolyam nyereséget realizálunk), akkor az a tőketartozásból kerül jóváírásra, ha az egyenleg negatív (tehát árfolyam veszteség következik be), úgy az összeg hozzáadódik a tőketartozáshoz. Mivel a törlesztő részlet fix, a tőketartozás csökkenése ill. emelkedése futamidő módosulást eredményezhet, ezáltal növekedhet,  vagy akár csökkenhet a kölcsön futamideje.

A forintban meghatározott törlesztő részlet megállapítása két módon történhet. 1. Tudjuk, mekkora hitelt szeretnénk, milyen futamidőre, így kikalkulálják nekünk, mekkora lesz a fix törlesztő részlet annuitásos törlesztést feltételezve. 2. Tudjuk, mekkora hitelt szeretnénk és mennyi törlesztő részletet tudunk vállalni havonta. Ezek ismeretében kikalkulálják, milyen induló futamidőre nyújtható a kölcsön, az egyéb korlátokat figyelembe véve (pl. bonitás, életkor, stb.).

Ezzel a konstrukcióval egy kiszámítható, biztonságos hitelhez juthatunk!

Vizsgáltasd át a hiteleidet! Lehet jobb is!

 

Miért egyedi a Jelzálog Prémium kölcsön?

A kölcsön alapvetően a meglévő kölcsöntartozások kiváltására szolgál, de a kiváltandó összegeken felül lehetőségünk van plusz kölcsönt is igényelni, de ez a plusz kölcsön nem haladhatja meg a teljes kölcsönösszeg 10%-át. A plusz kölcsönt bármilyen célra felhasználhatjuk, kivéve vállalkozás finanszírozására.

A kölcsön igénybevételének feltétele, hogy legyen legalább egy olyan jelzáloghitelünk, amit 12 hónapja törlesztünk.

Az UCB Ingatlanhitel Zrt. arra is lehetőséget nyújt ügyfeleinek, hogy fennálló devizakölcsöneiket devizában történő folyósítással váltsák ki.

Pontosan mi lehet a jó ebben?

Ha biztonságosabb devizára váltunk és nem növekszik a tartozásunk, nem kell a kormányrendelet szerinti finanszírozási arányokat figyelembe venni.Ha ugyanabban a devizában történik a folyósítás, mint amiben a tartozásunk fennáll, akkor a kiváltás során nem realizálunk árfolyamveszteséget.Nem kell megfizetnünk egy esetleges devizakonverzió költségét.

Itt nézz utána a lehetőségeknek: www.ingatlanhitel.hu

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top