Otthon

A modern nő igényei – Imádjuk az újításokat

A mai modern nők számára elképzelhetetlen lenne az élet, apró trükkök és izgalmas újítások nélkül. Hogy mire is gondolunk? Végeredményben mindenre, ami megkönnyíti az életünket, vagy segít kiemelni a nőiességünket. Cikkeinkben igyekszünk nagyvonalakban bemutatni a 20. század legnagyszerűbb innovációit, amellyekkel egyszerűbbé vált az életünk.

1900-1910-es évek – A melltartó forradalma és a szempillaspirál, ami gyönyörűvé varázsolja a szemet egy perc alatt    

A modern nő igényei - Imádjuk az újításokatManapság nem is gondolunk rá, hogy valaha a nők nem hordtak melltartót, pedig így van. Bár a 16-17. század környékén fűzőbe préselték magukat a hölgyek, de ez túl kényelmetlen viseletnek bizonyult. Szerencsére a 20. század elején, pontosabban 1913-ban megszületett az az újítás, aminek köszönhetően a mai nők keblei minden férfi tekintetet magukra vonnak. A melltartót Mary Phelps Jacob-nak köszönhetjük. Ez a New York-i hölgy volt az első, aki a merev fűzőjét kezdetleges melltartóra cserélte. Egy szalag és két zsebkendő, ennyi volt az ötlet, amiből mára szebbnél szebb melltartók készülnek a szivárvány minden színében. Mi pedig hordjuk őket, hiszen megkönnyítik az életünket. Arról pedig tényleg csak nagyon kevesen tudunk, hogy az amerikai kormány a „száműzött” fűzők fém részéből hadihajókat épített, amikkel háborút is nyert. Nekünk már nem kell sem érte, sem vele harcolni, csak hordani.

 

A modern nő igényei - Imádjuk az újításokatVan azonban még egy tárgy, ami nélkül a legtöbb nő soha nem lép ki az utcára, és ez a szempillaspirál. Még azok a lányok is használják, akik egyébként nem sminkelnek. A szempillaspirál ugyanis szinte nem is számít sminknek, hanem egyszerűen csak gyönyörűvé varázsol bennünket. A szempillaspirál történet egészen az ókorig nyúlik vissza, hiszen az ókori kultúrákban krokodil ürülék és mész keverékéből készítették ezt a kozmetikumot, amelyet nők és férfiak egyaránt használtak.

De a mai szempillaspirálok ettől nagyon távol állnak. Az első „igazibb” szempillaspirált, egy Williams nevű vegyésznek köszönhetjük, aki a nővére számára kísérletezte ki a kozmetikumok egyik királynőjét. A vazelinből és szénből készült „pogácsa” igaz mára már sokat fejlődött, de az 1910-es évek nagy innovációja volt, hiszen ennek köszönhetően ma percek alatt varázsolhatunk csodás, rebegő pillákat.

 

1920-1930-as évek – Az első „szexi” bugyiban kortyoljuk az instant kávét

 

Gondoltad volna, hogy régen a nők nem bugyit, hanem kombidresszt hordtak? Nagyon kényelmetlen viselet volt. Egészen az 1920-as évekig, amikor végre sikerült bevezetni azt a bebújós „szexi” bugyit, amelynek a derekába gumit húztak. Praktikussága forradalmasította a nők életét.

 

A modern nő igényei - Imádjuk az újításokatPersze nemcsak a bugyi lett sokkal egyszerűbb ebben az időszakban, hanem a kávéfogyasztás is. Az történt ugyanis, hogy egy belga mérnök a magas hegyekbe utazott, és ott próbált magának kávét főzni.

Mivel nagy magasságban a víz alacsonyabb hőmérsékleten forr, párolgás közben a kávét kevesebb hőkárosodás éri, így a kannából kifutott kávéból visszamaradt barna színű, kellemes ízű lerakódás ötlete alapján elkészítette az első instant kávét, ami olyan gyorsan elkészült, hogy a nők percek alatt a rabjaivá váltak ennek a nagyszerű újításnak.

 

És ezzel még nincs vége, hiszen a huszadik század még számos érdekességet, és innovációt tartogatott a nők számára.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top