Otthon

Úszómécsesek – 6 üde nyári dekoráció

Nyári asztalunk dísze többnyire a vágott virág. Csokorba kötve díszeleg az asztalon, estefelé pedig meggyújtunk néhány mécsest a hangulat kedvéért. Ha azonban a kettőt kombináljuk, sokkal izgalmasabb asztaldíszt is kaphatunk.

Érdemes egy kis energiát fektetni az alábbiakban inspirációul bemutatott képeken szereplő kompozíciók elkészítésébe.

1. A nagymama rózsás (eddig méltatlanul a szekrény alján tárolt) tálja új fényében tündökölhet, ha vízzel megtöltjük, és néhány rózsát helyezünk bele. A futórózsa virága a legmegfelelőbb erre a célra, mert virága szépen szétterülve lebeg a felszínen. Ezek után még néhány úszógyertyára van szükség, amelyeket szintén vízre bocsátunk, és kész is asztalunk látványos dísze. A hanyagul mellészórt virágok bohémabbá tehetik az összhatást.

Úszó mécsesek
 


2.
A gömbváza is újraöltöztethető egy virágos, gyertyás variációval. Egy – már feleslegessé vált – üvegpohárba gyertyát állítunk (a hagyományos, saját viasszal ragasztós módszerrel), és körülbelül félig vizet töltünk bele, majd egy szintén félig vízzel és mezei virágokkal töltött gömbvázába helyezzük. A gyertya meggyújtása után jöhet a gyönyörködés…
 

Úszó mécsesek

 
3. Az eklektika kedvelői különböző virágok kombinálásával is próbálkozhatnak. Gyertyából többféle használható, hiszen úszógyertyából igen széles a választék, épp csak flamingó alakú nem kapható (illetve lehet, hogy kapható az is, de én még nem láttam). Színekből is hatalmas a kínálat, bármit bátran használhatunk, amit szépnek találunk.

 
Úszó mécsesek
 


4.
Ha csak virágszirmok állnak rendelkezésünkre (születésnapok után pár nappal jellemző ez a szituáció), akkor azokból is csoda csinos kompozíció készíthető. Nem árt színes díszkövekkel feldobni edényünket, leginkább akkor, ha az átlátszó.

Úszó mécsesek

 
5. Amennyiben csak virágokat úsztatunk, az is gyönyörű. A képen szereplő őszirózsák olyan szépek, hogy önmagukban is gyönyörködtetik a szemet. Ráadásul újra divat a szegfű is, a fehér és a rózsaszín remekül mutat egy ilyen edényben.

 
Úszó mécsesek
 


6.
Jó ötlet, ha apró vadalmákat vagy egyéb kemény héjú gyümölcsöt használunk, ezek a gyertyák leégése után bátran elfogyaszthatók. Alma- vagy egyéb gyümölcsillatú mécsessel fokozható az élmény.

Úszó mécsesek

 
Gyertya.lap.hu »
 
 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top