Otthon

Szív küldi szívnek: bűbájos hűtőmágnes s. k.

Ez a forma a világ nagy részén ugyanazt jelenti: szeretetünket fejezzük ki vele. A szív alakú kis kekszek ideális kísérőink lehetnek, ha megköszönünk valamit, de hűtőmágnesként is használhatjuk őket. Megmutatjuk, hogyan!

Katt a képre a nagyobb méretért!
Katt a képre a nagyobb méretért!

Szíves keksz

Méret: kb. 5,5×6,5 cm

Hozzávalók:

• bézs színű pamutvászon
• rózsaszín és fehér filc
• vékony flíz
• különféle gyöngyök, gombocskák, dekorrózsák
• textilragasztó
• kicsi mágnesdarabok, tüllmaradékok

Szabás – egy kekszhez:

• Bézs pamutvászonból: 2 db 8×9 cm-es téglalap
• Vékony flízből: 2 db 8×9 cm-es téglalap

Így készítjük:

A szívsablont tegyük az egyik vászondarab fonákjára, rajzoljuk körbe, készítsünk bele kis bevágást is a kifordításhoz.

A két anyagdarabot – színt színnel – fektessük egymásra, majd a kettőt együtt a két réteg flízre. Varrjuk össze valamennyi réteget a szív alakú kontúr mentén. A flízt vágjuk vissza egészen a varratig, a textilszéleket pedig 4-5 mm-esre.

Még az így fennmaradó varrásráhagyást is meg kell kurtítanunk a szív csúcsában, körös-körül pedig vagdossuk be több helyen. Ezután fordítsuk ki.

Másoljuk a szívsablont a filcre, de ennél 2-3 mm-rel kisebbre vágjuk ki. Varrjunk rá tetszés szerint gyöngyöket, dekorvirágokat, mutatós gombocskákat. Végül ragasszuk fel a filcszívet a pamutvászon szívre textilragasztóval.

Ha hűtőmágnest akarunk készíteni belőle, tegyük a mágnest a szív hátoldalára, borítsunk rá egy tülldarabot, amelyet varrjunk oda az anyaghoz.

Sablon

Sablon

Szív küldi szívnekCikkünk részletet közölt az Aréna Kiadó gondozásában megjelent Édes élet textilből – Varrott sütik, torták, bonbonok című könyvből.

Édesség, ami nem hizlal! Ki ne vágyna erre? A könyvben található sütemények, tortácskák, bonbonok és desszertek ugyanis filcből, bársonyból, plüssből készülnek, csipkék, zsinórok, gyöngyök és virágok díszítik valamennyit. Eközben megszólalásig hasonlítanak az igazi tejszínhabos csodákra. Elkészítésük nem igényel komolyabb kézügyességet – és gyakorlatot sem. A szemrevaló sütemények különleges ajándékok is lehetnek, csupa édes meglepetés családtagjainknak, barátainknak.

A könyv ára: 2690 Ft
Tipp: rendeld meg a könyvet a Polc.hu-n! »

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top