Otthon

5 csodaszép őszi virágkoszorú – készítsd el őket!

Vázás virágokban most nem igazán dúskálhatunk, de nem is baj, mert cserébe a természet bőkezűen ellátott bennünket színpompás termésekkel, bogyókkal, falevelekkel. Gyűjts belőlük egy csokorra valót, és készíts virágkoszorút!

Egy kedves, narancs, rózsaszín vagy lila színekben pompázó őszi koszorú lakásod bármely szegletébe barátságos, meleg hangulatot varázsol. A virágok közül szinte bármit felhasználhatsz, ami a kezed ügyébe kerül, sőt a koszorú készítése során a szőlőt, az almát, a galagonyát és a dísztököt is bátran segítségül hívhatod.

1. Romantikus hangulatban

Ebben a főleg virágokból készült koszorúban az őszirózsa dominál, ezt egészítettük ki dércsípte csipkebogyóval. Legszebben a kertben mutat, pláne, ha a kompozíciót kiegészíted egy mesebeli kis lámpással és egy-két óriástökkel.

Őszi koszorúk

2. Őszi bogyókavalkád

Berkenye, madárbirs, csipkebogyó – az ősz legszebb színárnyalatai összegződnek ezekben a bogyós növényekben. A bogyókból font koszorút feldobhatod egy kis vadszőlőlevéllel is – csak vigyázz, a madarak nehogy rájárjanak!

Őszi koszorúk


3. Levélkoszorú

Ezt az őszi falevelekből font koszorút még kezdők is gond nélkül bevállalhatják: a legnagyobb meló itt a kellő mennyiségű színes falevél begyűjtése lehet. A képen látható koszorút perzsa varázsfa és gyümölcsfa leveleiből fűzték, de utazhatsz csak piros és bordó színű levelekre is, vagy variálhatod a kettőt. Az elkészítés pofonegyszerű: egy vékonyabb drótra fűzd fel egyenként a leveleket, majd hajlíts belőle kör alakot, és egy szalaggal akaszd fel a bejárati ajtóra.

Kattints a képre a nagyobb méretért!

Kattints a képre a nagyobb méretért!

4. Lampionkoszorú

Itt is csak egy vékonyabb, könnyen hajlítható drótra lesz szükséged – tekerj fel köré több szál zsidócseresznye- (vagy más néven lampionvirág-) ágat. Ha nincs kéznél drót, anélkül is megpróbálkozhatsz a formázással – maximum kevésbé lesz szép a körív. Kiegészítésképpen elvirágzott klemátisz és hortenzia került még a kompozícióba.

Kattints a képre a nagyobb méretért!

Kattints a képre a nagyobb méretért!

5. Szívkoszorú

Talán a legszebb, de egyben a legtöbb munkát igénylő dekoráció ez a szív alakú, főleg dáliából készült koszorú. A narancsszínekben pompázó virágfejek mellett csipkebogyó, pompás varjúháj és aranyvessző gazdagítja az alkotást.

Kattints a képre a nagyobb méretért!

Kattints a képre a nagyobb méretért!

 

5 csodaszép őszi virágkoszorú - készítsd el őket! Ajánló: 2 vidám gyerekjáték dióból
A dió lehet gömbölyű vagy tojásdad, barázdált vagy sima hátú, kemény vagy papírhéjú, színe és külleme könnyen beindíthatja fantáziánkat. Ha sikerül úgy feltörni egy-egy szemet, hogy a csonthéjak épek maradjanak, remek játékot ígér átváltoztatásuk. »

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top