Otthon

Csokor helyett ragyogó bogyósok: 3 növénydísz

Nem kell ragaszkodnod a hagyományos, fenyős-gyertyás dekorációhoz decemberben. Az is szép megoldás, ha a klasszikus színeket, a zöldet, a pirosat és az aranyat kicsit rendhagyó módon komponálod csokorrá, asztaldísszé, koszorúvá.

Ünnepi hangulatban

1. Mindhárom díszt a gyöngyszemekként ragyogó bogyók határozzák meg. Az óriási kerámiacsészébe forró tea vagy kakaó helyett most tűzőhabba szúrt örökzöld ágacskák, magyalbogyók és aranylóan fénylő csillagok kerültek. A legkisebb helyen is jól mutat. 

Csokor helyett ragyogó bogyósok: 3 növénydísz

2. A kicsi, csengőkkel és szalaggal díszített magyalbogyós koszorú kerülhetett volna a bejárati ajtóra is, kopogtatóként. Most úgy gondoltuk, ha a polc oldalát díszíti, gyakrabban látjuk, és így több örömet szerzünk vele magunknak.

3. A magyalágak csokra a téli trendnek megfelelően hengeres, sötétbarna üvegkaspóban a rövidebbre vágott, élénkzöld tujahajtásokkal és az egzotikus gömbtermésekkel vidám látványt nyújt. Hogy ünnepélyesebb legyen, az ágak közé rézből hajlított, pásztorbotra emlékeztető pálcákat szúrtunk, és ezekre óarany színű üveggömböt függesztettünk. A kompozíció másik oldalán az ellenpontként elhelyezett angyalszárny adja meg az egyensúlyt.  

Csokor helyett ragyogó bogyósok: 3 növénydísz
Csokor helyett ragyogó bogyósok: 3 növénydísz

Fotó: Csíkszentmihályi Márton
Kompozíciók: Móri Imre (kiegészítők: Imori Virág-enteriőr)

Csokor helyett ragyogó bogyósok: 3 növénydíszCikkünk az Otthon magazin 2010. decemberi számából közölt részletet.

Ízelítő a tartalomból:
– Téli szívmelengetők
– 4 tipp, hogyan tágítsunk a tereken
– Hogyan él egy nagycsalád?

Extra tipp: még több lakberendezési tippet, ötletet találsz az Otthon magazin honlapján: www.otthon.hu »

Csokor helyett ragyogó bogyósok: 3 növénydíszÍgy tartsd életben az orchideát!
Orchideát venni nem jelent nagy kihívást. Sokkal nagyobb feladat a csodás növény megfelelő ápolása, életben tartása, “újravirágoztatása”.
9 alapszabály orchidearajongóknak. »
 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top