Otthon

Kalandra fel! Kincses lelőhelyek

Az igazi ócskapiacok egyre ritkábbak, viszont akadnak olyan mesés lelőhelyek, ahol több óra válogatás után igazi kincsekre lelhetünk.
 Az egész világ egy helyen, azaz az álmok nagyáruháza – VF Kft. Antikvitás

Nem túl könnyű, de nem is lehetetlen feladat megtalálni Vácon a Naszály út 18-at. Nem tévedés, egy régi gyártelep egyik „legutolsó” hangárjában, nagyjából 2000 m2-en működik az üzlet. (Ha a kapunál megvan a tábla, csak a nyilakat kell követni, tehát nem bonyolultabb, mint Párizsban megtalálni a Louvre-ot.) A hétről hétre megújuló kínálatban régi és új holmik egyaránt megtalálhatóak. Arra bizton lehet számítani, hogy könnyedén ott fogunk tölteni több órát, és a raktár adottságaiból fakadóan kincskereső-ruházat javasolt. Értsd: télen alaposan fel kell öltözni (sapka, sál, kesztyű), de ez semmit sem von le a nézelődés és kutakodás élményéből. Aki katalógusból szeret válogatni, itt csalódni fog, viszont akiben megvan a vadászösztön, hogy valami szépet és különlegeset találjon, itt elemében érzi magát.

Több fotóért kattints a képre és nézd meg képgalériánkat!
Még több fotó a boltról képgalériánkban! Katt a képre!

Több mint 10 éve működik a cég, amely főleg Hollandián keresztül a világ minden pontjáról gyűjti a különleges lakásdekorációs holmikat. Az olasz pufók Cupidók jól megférnek az indonéz istenekkel és a német biciklistákkal. Akadnak antik bútorok és régiségek, de a kínálat nagyját régimódi stílusban készített új bútorok, kerti bútorok, dísztárgyak, dekorációs és ajándéktárgyak teszik ki. Itt tényleg minden van a kerti törpétől a kerámiaangyalig, a korcsolyaéltől a 90-es évek elejéről származó üvegpohárig. Akad hintaló és hintaló formájú disznó, óriási Pinokkió és elefánt is.

Még több fotó a boltról képgalériánban! Katt a képre!
Még több fotó a boltról képgalériánkban! Katt a képre!

Már az első pillanatban óriásinak tűnik a raktár, a végét alig lehet látni, de gyorsan kiderül, hogy a „főcsapás” mellett még „oldalcsapások” is vannak. Némi tematika megfigyelhető a kiállított holmikban. A régi zománcos edények egy helyre kerültek, akárcsak a régi szódásszifonok, a kerámiaedények, az étkezőasztalok székkel és az antik bútorok. Az angyalt, az óriási Pinokkiót és a hintázó törpét többször láttam. Hol egy polc széléről, hol egy régi karosszékből köszöntek rám. Amíg mindent bejártam, ezerszer elcsábultam, és gyakran olyan felesleges apróságoknál, mint a nagyapám által olyan sokat emlegetett, cipőre kötözhető korcsolyaél. Azonban a jó hír, hogy végre megtaláltam azt a tükröt, amit hónapok óta keresek. A kínálat jelentős része a  weben is megnézhető, és ha éppen nem tudunk Vácra rohanni, pár napra félre is teszik nekünk a kinézett holmit.

Még több fotó a boltról képgalériánban! Katt a képre!
Még több fotó a boltról képgalériánban! Katt a képre!

VF Kft Antikvitás
Cím: 2600 Vác, Naszály út 18. (volt Temető út)
Nyitva: hétfőtől péntekig 9:00–15:00, szombaton 9:00–14:00
Web: www.vfkft.hu »

 A labirintus kincsei – Aita Studio Home Decoration

Már a kirakat sejteti a bőséges kínálatot a Lónyai utcai üzletben, azonban a valóság minden képzeletet felülmúl. Az első bemutatóterem után jön a következő, azután pedig a pince varázslatos világa. Amíg a „fenti” üzletrészben takaros polcokon sorakoznak a holmik, a pincében roskadoznak a Salgó-polcok. Bódulat! Egy idő után lehetetlenségnek tűnik mindent felfedezni, pedig a vásárlót tematikus elrendezés is segíti. Vagy legalábbis úgy tűnik, hogy segít, de közben olyan sok az izgalmas és gyönyörű dolog, hogy az újdonság varázsával együtt szinte befogadhatatlan. Egyértelműen rendszeres vásárlóvá kell avanzsálódni. Bár még ez sem garancia semmire, hiszen naponta érkeznek újdonságok.

Még több fotó a boltról képgalériánban! Katt a képre!
Még több fotó a boltról képgalériánkban! Katt a képre!

A holmik pontos rendszerét csak a cégvezető ismeri, mert bár van koncepció, hogy jól szervezett legyen a raktározás, sokszor előfordul, hogy a frissen érkezett áru oda kerül, ahol éppen talpalatnyi hely van. Ha céltudatosan keresünk valamit, akkor érdemes érdeklődni (akár e-mailben is), ha azzal a tervvel érkezünk, hogy kicsit körülnézünk, hátha találunk valami érdekeset, akkor legalább félóránk legyen a nézelődésre, és készüljünk fel arra, ezerszer fog megszakadni a szívünk, mi mindent szeretnénk hazavinni. Nekem még sohasem sikerült másfél óránál rövidebb időt ott tölteni és sohasem tudtam titkolni lelkesedésem.

Még több fotó a boltról képgalériánban! Katt a képre!
Még több fotó a boltról képgalériánkban! Katt a képre!

A bolt kínálatában modern dizájncuccok ugyanúgy szerepelnek, mint mesés giccsek és antik hatású holmik. Utóbbiak megtévesztően hasonlítanak a valóban régi tárgyakra, de azoknál könnyebben elérhetőek. A legképtelenebb lakberendezési ötletekre is lehet itt megoldást találni, legyen szó kandallóóráról hozzá való gyertyapárral, amelyet bármelyik angol kastély elirigyelne, vagy kovácsoltvas kopogtatóról, ezüstözött dugóról vagy régies hatású játékról. Itt komoly konkurenciája van a nagyi kávéskészletének és a velencei tükröknek, ezenkívül a kínálat részét képezik a mozaikcsempék és a gyerekbútorok is. Elképesztő az üvegáru-kínálat, és a csillárok is megérnek egy misét, akárcsak a képregényes bútorok. Itt új értelmet nyer a giccs fogalma, és az már csak a vérmérséklettől függ, hogy barátnak, ellenségnek vagy magunknak vásárolunk valami őrültséget.
A pincében csak „vezetővel” lehet bolyongani, de nem kell mást tenni, csak szólni, és feltárul a kincses világ.

Még több fotó a boltról képgalériánban! Katt a képre!
Még több fotó a boltról képgalériánkban! Katt a képre!

Aita Studio Home Decoration
Cím: 1093 Budapest, Lónyay utca 24.
Nyitva: hétfőtől péntekig 9:00–18:00, szombaton 10:00–16:00


További tippek: 3 tuti budapesti bolhapiac »

Kalandra fel! Kincses lelőhelyekA nagy konyhafüggöny-küldetés: a legjobb lakástextilüzletek 

6+1 lakástextilboltban jártunk, és nemcsak a kínálatot vettük górcső alá, hanem függönyt is kerestünk a konyhaablakra. »

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top